Yaylalarda Yikim Gerginligi

Bolu’da kaçak yapilasmayi engellemek adina At Yaylasi bölgesinde tellere çevrili olan 100 dekara yakin alanda kepçeyle yikim islemi yapildi. Kaçak yapilasmaya izin vermeyeceklerinin altini çizen yetkililere, vatandas tepki gösterdi.

Yaylalarda Yikim Gerginligi
Pasaköy, Civril, Kizilagil, Kiliçarslan, Kürkçüler, Karamanli ve Agaççilar köylerinin yaylasi olan At Yaylasi’nda devlet arazilerinin telle çevrili oldugu ihbari üzerine ekipler harekete geçti. Bolu Valiligi’nin talimatlariyla, At Yaylasi bölgesinde 1 yil içerisinde tel ile yayla evlerinin etrafini çevirdigi 100 dekara yakin alana Bolu Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri müdahale etti. Jandarma ekipleri ile güvenlik önleminin alindigi yaylada, tel ve çitle çevrili olan alanlar kepçe yardimiyla tek tek yikildi. Yaylalarda bulunan alanlar hayvanlarin rahatça otlayabilmesi için açildi. Kepçeyle telleri yikan ekiplere, yaylalarda bulunan vatandaslar tepki gösterdi. Öte yandan ekipler tarafindan tespit edilen, devlet arazilerine ekim yapan vatandaslarin ürünleri kepçeyle topraktan söküldü.

Ekiplerin uyarida bulundugu bazi vatandaslar ise ekonomik zarara ugramamak için kendi tellerini kendileri söktü. Ekiplerin kendilerine uyari yaptigini belirten Tahsin Türk, "Kendimiz söküyoruz. Yazik günah, ziyan olmasin" dedi.

Kaynak: İHA