TRSM Danisanlarinin Etkinligi Yogun Ilgi Gördü

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi (TRSM) danisanlari 10-16 Mayis Engelliler Haftasi nedeniyle hazirladiklari etkinlik yogun ilgi gördü.

TRSM Danisanlarinin Etkinligi Yogun Ilgi Gördü


Denizli Devlet Hastanesi TRSM danisanlari Engelliler Haftasi kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Halk Egitim Merkezi drama hocasi Selahattin Onan ve Toplum Ruh Sagligi Merkezi danisanlari tarafindan hazirlanan müzik ve siir konseri katilimcilar tarafindan büyük begeni topladi. Programdan sonra Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ekrem Boran, Toplum Ruh Sagligi Merkezi danisanlarinin is ugras terapisi çerçevesinde Halk Egitim Merkezi hocalarinin destegiyle ortaya çikardiklari resim, yagli boyamalar ve el örgüsü ürünleri inceledi.

Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de kamu hastanelerinde Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde Toplum Ruh Sagligi Merkezi bulundugunu ve bu merkezlerde agir ruhsal problemi olan hastalara toplum temelli ruh sagligi modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verildigini belirtti ve söyle devam etti: “ Toplum Ruh Sagligi Merkezlerimizde amacimiz, agir ruhsal bozuklugu olan hastalarin güçlendirilmesi ve toplumla bütünlesmesi için rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandirma ve destekleme çalismalarini yapmak, hastalik durumlarinin takip ve tedavisini gerçeklestirmek, topluma ve hasta yakinlarina çesitli egitimler vererek hastalarimizi her yönden topluma kazandirmaktir. Bugüne kadar kamudaki 2 TRSM’de 2 bin 500 hastamiza ulasildi. Yine toplamda 1472 aktif kayitli danisanimiz bulunmakta ve günlük yaklasik olarak 70-75 danisan merkezlerimizden destek almaktadir. Bugün de 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kapsaminda Toplum Ruh Sagligi Merkezi danisanlarinin hazirladigi etkinlige katildik. Danisanlarimizin söyledigi siir ve sarkilarla çok keyifli dakikalar geçirdik. Merkezimizde çalisan saglik çalisanlarimiza ve danisanlarina çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA