Antalya Büyüksehir Belediyesi'nden Vektörle Mücadele Ordusu

Antalya Büyüksehir Belediyesi, yaz aylarinda halk sagligini tehdit edebilecek sinek ve haserelere karsi yil boyu mücadele ediyor. Bin 600 personel, 200 araçtan olusan mücadele ordusu halk sagligini korumak amaciyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama yapiyor.

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nden Vektörle Mücadele Ordusu
Antalya Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, halkin rahat bir yaz geçirmesi için 200 araçla bin 600 kisilik mücadele ordusu kurdu. Yaz aylarinda olusabilecek uçkun ve uçkun larvalari için harekete geçen vektörel mücadele ekipleri karada ve suda ilaçlama çalismasi yapiyor. Halk sagligini tehdit eden türlerin üremesini önlemek amaciyla yogun bir mesai sergileyen ekipler, Antalya genelinde yaz boyunca ilaçlama çalismalarina devam edecek.

Bin 600 personel sahada

Çevre Sagligi Sube Müdürü Mesut Çinar, yaz dönemi için mücadele çalismalarina basladiklarini belirterek, "Halk sagligini korumak amaciyla, salgin hastaliklarin olusmasini önlemeyi amaçliyoruz. Vektörle mücadele çalismamiz kapsaminda bin 600 personel 200’e yakin araç ile bu faaliyeti gerçeklestiriyoruz. Uçkun mücadelesinde mistblower ve ULV makineleri kullanmaktayiz. Antalya Büyüksehir Belediyesi büyük bir kararlilikla vektörle mücadele faaliyetine araliksiz bir sekilde devam edecek" dedi.



Su birikintisine izin vermeyin

Sivrisinek, karasinek gibi haserelerle mücadelede özellikle çati katlari, site bahçeleri, bodrumlardaki ve atik durumundaki malzemelerin üzerinde kalan su birikintilerinin bu tür canlilarin üremesinde önemli bir faktör olusturduguna dikkat çeken Mesut Çinar, “Vatandaslarin çatilara ve binalarin etraflarina koymus olduklari bos kaplara dolan yagmur suyuyla beraber sivrisinek ve hasereler yumurtluyor. Sonrasinda ani ve kontrolsüz uçkun meydana geliyor. Ilaçlama personelimiz bu çati katlari, balkon ve bahçelerindeki su birikintilerine ulasamamasi sebebiyle, vatandaslar tarafindan biriken sularin bosaltilmasi gerekiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA