Dogum Gününde Kazada Ölen Hemsirenin Ailesi Isyan Etti

Osmaniye’de dogum gününde trafik kazasinda hayatini kaybeden 23 yasindaki hemsire Tugçe Nur Akinci’nin ailesi, sürücünün adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina isyan etti.

Dogum Gününde Kazada Ölen Hemsirenin Ailesi Isyan Etti
Osmaniye’de 29 Nisan tarihinde Güney Çevre Yolunda meydana gelen kazada; özel bir saglik kabininde hemsire olarak görev yapan Tugçe Nur Akinci, elektrikli bisikletiyle trafik isiklarinda bekledigi sirada arkadan gelen otomobil çarpmisti. Çarpmanin etkisiyle metrelerce sürüklenen Akinci, kaldirildigi hastanede kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Kazanin ardindan polis ekipleri tarafindan gözaltina alinarak adliyeye sevk edilen otomobil sürücü H.K. ise çikarildigi mahkemece adli kontrol sarti serbest birakildi.

"Kizim metrelerce yerde sürüklenmis benim içim yaniyor, cigerim yaniyor"

Evladinin acisiyla içinin yandigini söyleyen baba Sinan Akinci, "Benim kizim metrelerce yerde sürüklenmis benim içim yaniyor, cigerim yaniyor. Ben kafami bile içeri koyamiyorum disari çikiyorum acaba kizim geri gelir mi diye kapiya bakiyorum. Mezarliga gidiyorum gece gidiyorum diye çocuklar beni içeriye kilitliyor. Ben bu sikintiyi, bu eziyeti, ben hep çocuklarim için çektim. Sanliurfa’da 7 sülalemi terk ettim çocuklarim için burada kaldim. Ben anlamadim hakimin biri birakiyor ikinci niye birakiyor. Bunun bir açiklamasi var mi, kendi çocugu olsa ne der, kendi ne yapar. 13-14 gündür içim yaniyor, bu adam serbest birakildi ben bu adamin tutuklanmasini rica ediyorum" dedi.



"Benim çocugumun suçu, günahi yok çocugum sabah kalkti ise gitti ölüm haberi geldi"

Kizlarinin ölümüne sebep olan sürücünün serbest birakilmasini kabul etmediklerini söyleyen anne Tevhide Akinci ise, "Benim çocugumun suçu, günahi yok çocugum sabah kalkti ise gitti ölüm haberi geldi. Ben bu adamin tutuklamasini istiyorum. Ben davamdan vazgeçmiyorum. Ben çocugumu topraga vermisim, kendi geziyor. Bana da yazik kendinin kizi olsa ne der, kendinin çocugu olsa ne yapar. Serbest birakiyorsa, kendi kabul ediyorsa ben de kabul ediyorum. Kendi kabul etmiyorsa ben de kabul etmiyorum. Baska çare yok yazik günah bize de yazik. Gecemi gündüze döndürdüm, gündüzümü geceye döndürdüm agliyorum, sizliyorum, çarem yok. Allah rizasi için çocugum için ben bu adamin tutuklamasini istiyorum" diye konustu.



"Somut olayda yaklasik 110 kilometreye yakin bir hizdan bahsediyoruz, isik ihlalinden bahsediyoruz"

Sürücünün serbest kalmasinin ailenin ve toplumun vicdanini yaraladigini söyleyen ailenin avukati Taner Kanarig ise, "Dosyadaki bu mevcut kaza aslinda bir kaza degil, burada biz muhtemel kastla adam öldürme oldugunu düsünüyoruz. Yine bunun devaminda muhtemel kast degerlendirmeyecekse bile bilinçli taksirle bir sekilde degerlendirme yapmasi gerektigini düsünüyoruz. Görüntüleri izleyen her vatandas burada bunun bir kaza olmadigini açik bir sekilde görebilecektir. Hal böyleyken bilinçli taksirle, muhtemel kastla adam öldürmek mevcutken, normal sartlarda çok rahat bir sekilde tutulabilecek bir insanin bugün disarida olmasini kamu vicdani kabul etmemekte, yargilama camiasi olarak biz de bu meseleyi kabul edememekteyiz. Somut olayda yaklasik 110 kilometreye yakin bir hizdan bahsediyoruz, isik ihlalinden bahsediyoruz. Tüm bunlar mevcutken bu insanin adli kontrol sartiyla serbest kalmasi ailenin vicdani nasil yaraliyorsa toplumun vicdanini da ayni sekilde yaralamakta. Asli tüm kusurlari bünyesinde barindirdigi bir dosyada geçici bir sürelige de olsa cezaevine alinmasiydi. Biz bundan sonraki süreçte hem yargilama sürecinin takipçisi olacagiz, ailenin yaninda olacagiz, ne gerekiyorsa bununla alakali yapariz. Rahmetli Tugçe’ye hiçbir sekilde kusur izafe edilmemis vuran kisiye izafe edilen kusurlar, Karayollari Trafik Kanunu’nun genel hükümlerini ihlal seklinde 3 agir kusurla beraber kendisinin asli ve tam kusurlu oldugu raporlarda geçiyor" dedi.

Kaynak: İHA