Avukat Cosgun Cinayeti Sanigina Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi Verildi

Baskentte silahla vurularak öldürülen 24 yasindaki avukat Belen Nesil Cosgun davasi sanigi Muhammet Balci hakkinda, ‘kadina karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verildi.

Avukat Cosgun Cinayeti Sanigina Agirlastirilmis Müebbet Hapis Cezasi Verildi
Ankara 21. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya tutuklu sanik Muhammet Balci ve taraf avukatlari katildi.

Mahkeme Baskani taraflara esasa iliskin mütalaaya karsi beyanda bulunmalari için söz verdi. Müsteki avukati, maktulün kendisinin stajyeri oldugunu akilli hayat dolu bir insan olarak intihar etmesinin mümkün olmadigini söyledi.



“Kiskançliktan öldürmüs olsam, simdiye kadar öldürürdüm”

Söz verilen sanik Balci da önceki ifadelerini tekrar ettigini belirterek, olayin intihar oldugunu savunarak, "Belenle ayrilip barisiyorduk. Kiskançliktan öldürdügüm iddia ediliyor, kiskançliktan öldürmüs olsam, simdiye kadar öldürürdüm. Dekolte giyerdi, kick boksa gitti tangoya gitti hocalari erkekti. Hiç bir sey demedim parasini ben verdim. Ben sevgiye aç bir insan degilim. Herkesten ayri ayri özür diliyorum. Böyle bir olayla anildigim için. Yapmis olsam sizden zerre takdiri indirim istemem bile emin olun” ifadesine yer verdi.

Sanik avukati da müvekkilinin suçsuz oldugunu söyleyerek, beraat talebinde bulundu.

Beyanlarin ardindan kararini açiklayan mahkeme, sanik Balci hakkinda ‘kadina karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilismis müebbet ve ‘ruhsatsiz silah bulundurma ve tasima’ suçundan 1 yil hapis cezasi ile 30 bin lira adli para cezasi verdi.
Kaynak: İHA