Burdur'da 6 Yasindaki Çocugun Annesi Tarafindan Kaçirildigi Iddiasi
Burdur’da yasayan Oray Ali Ay, velayeti kendisinde olan çocugunun 8 ay önce eski esi tarafindan kaçirildigini iddia ederek, suç duyurusunda bulundu. Oglunun 8 aydir okula gitmedigini söyleyen baba, çocugunun bulunmasi için yardim istedi.

Oglu Mehmet Alp Ay’a 8 aydir ulasamadigini söyleyen Ay, "Oglum 8 ay önce maalesef annesi tarafindan kaçirildi. O günden beri ben oglumu ne görebildim ne duyabildim ne de bir haber alabildim" seklinde konustu.
"Oglumun hayatindan endise ediyorum"
8 aydir görmedigi oglunun hayatindan endise ettigini söyleyen baba Ay, "8 aydir kayip olan oglum ve onu kaçiran annesinden haber alinamiyor. Oglumun hayatindan endise ediyorum. Bu çocugun su an olmasi gereken yer ilkokul 1. siniftir. Onun yuvasi okuldur. Okuluna tek bir gün bile gidemeden kaçirdilar. Bir defasinda oglumu sokak sokak, cadde cadde, mahalle mahalle ararken eski esimin erkek kardesiyle karsilastim ve tabii ki oglumun nerede oldugunu sordum. Çocugumu getirmek zorunda oldugunu, suç islediklerini kendisine söyledigim zaman ’Mehmet Alp olmasi gereken yerde, egitimini almakta su an’ dedi bana. Benim oglumun egitim almasi gereken tek yer Bucak ilçesinde Atatürk Ilkokulu’dur. Baska bir egitim yeri var da biz mi bilmiyoruz? Nedir onun bahsettigi, almasi gereken egitimi aliyor dedigi yer neresi? Buna en güzel cevabi verecek olanlar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti adliyesi ve kolluk güçlerinin tüm makamlaridir" dedi.
10 Eylül 2023 tarihinden itibaren avukatlari vasitasiyla her türlü adli hukuki süreci yerine getirdigini söyleyen baba, su ana kadar bir sonuç alamadigini dile getirdi.
Avukat Dalgar: "Bunlar devleti ve devlet kurumlarini hiçe sayiyor"
Mehmet Alp’in ilkokul çagina geldiginde babasina verilmesi gerektigi halde annenin çocugu kaçirdigini ifade eden Oray Ali Ay’in avukati Hatice Dalgar, "Müvekkilimiz Oray Bey ve esi arasinda geçimsizlik nedeniyle bosanma oldu. Bosanma neticesinde çocuklarindan Hakan’in yasi büyük oldugu ve kendi istegi nedeniyle velayeti babaya verildi.
Küçük çocugun ise yasinin küçük olmasi nedeniyle velayeti anneye verildi.
Anneye verildikten birkaç yil sonra anaokul çagina gelince annesi tarafindan Mehmet Alp anaokuluna gönderilmedi. Tabii babasi bu durumdan rahatsiz olunca görüs günlerinde çocugun okula alismasi, ögretmenine alismasi, arkadaslarindan uzak olmamasi için ara ara götürmüs. Daha sonrasinda çocuk ilkokul çagina geldiginde bize gelerek esinin çocugunu anaokuluna göndermedigini, büyük ihtimalle ilkokula da göndermeyecegini belirtti.
Bunu zaten biz açikça bilirkisi raporlarinda da görebildik. Daha sonrasinda müvekkilimiz için velayetin degistirilmesi davasi açtik. 2023 yili agustos ayinda davayi açtiktan sonra okullarin açilmasindan bir hafta önce çocugun geçici velayetini babasina aldik. Fakat okullarin açilmasindan bir gün önce anne çocugu kaçirip gitti. Annenin çocugu kaçirma sebebi de okula gitmesini engellemek" dedi.
Çaresiz baba, oglunun bir an önce bulunup kendisine teslim edilmesini istiyor.
