Okyanus Kizi Bengisu, Rekor Için Hawaii'de

Izmirli yüzücü, Okyanus Yedilisi’ndeki besinci kanali Molakai’yi marka elçisi oldugu Sidrex’in sponsorlugunda geçecek. Yaklasik 42 kilometreyi 15 saatte asmasi beklenen Bengisu Avci, karsi kiyiya ulastiginda dünyada bu noktaya ulasan ilk Türk kadini olacak.

Okyanus Kizi Bengisu, Rekor Için Hawaii'de
Dünya’da Okyanus Yedilisi’nde dört kanali yüzerek asan ilk ve tek Türk kadini unvanini tasiyan Izmirli Bengsiu Avci, besinci geçis için gida takviyesi markasi Sidrex’in sponsorlugunda Hawaii’ye gitti. 13 Mayis Pazartesi 05.00’de Molakaii Adasi’ndaki Kepuhi’den yüzmeye baslayacak “Okyanus Kizi” lakapli Bengisu Avci, yaklasik 42 kilometrelik parkurun sonunda Oahu Adasi’ndaki Sandy Beach’e çikacak. 15 saat boyunca araliksiz yüzecek Bengisu Avci, geçisi pazartesi aksam saatlerinde tamamlayacak.

Sudaki yasam için yüzecek

Bengisu Avci, bu geçisini Birlesmis Milletler’in belirledigi 17 Küresel Amaç arasindaki yer alan “Sudaki Yasam” için gerçeklestirecek. Her kanalda yüzme ile sosyal sorumluluk projelerini bir araya getiren Izmirli yüzücü, daha önce Koruncuk Vakfi ve yine Sudaki Yasam için kulaç atmisti. Bengisu Avci, Nisan ayindaki MaratonIzmir’de ise Saglikta Kalite Dernegi’nin marka elçisi oldugu Sidrex ile birlikte hayata geçirdigi Hayat Kurtaran Bileklikler için kosmustu.

Sert rüzgar ve dalgalar

Molakai veya Ka’iwi olarak bilinen yer, Büyük Okyanus’taki Hawaii’nin en hirçin kanallarindan biri olarak gösteriliyor. Sert okyanus rüzgarlari, adalar arasinda etkisini artirip 35 knota kadar çikarken, çok yüksek dalgalara da neden oluyor. Okyanus Yedelisi’nin en zorlu parkuru olarak bilinen Molakai Kanali’ni bugüne kadar hiçbir Türk geçmedi. Okyanus Kizi, pazartesi günü gerçeklesecek geçisiyle birlikte Türkiye ultramaraton yüzme tarihinde bir ilki daha basararak kendi rekorunu kiracak.

Izmirli sporcu, Okyanus Yedilisi’de bugüne kadar Mans Denizi, Catalina, Cebelitarik ve Cook bogazlarini yüzerek asti. Mans Denizi ve Cebelitarik’i en kisa sürede geçen Türk, Catalina’yi geçen ilk Türk kadin unvanlarini elinde bulunduran Bengisu Avci, ayrica Triple Crown onuruna da ulasmayi basardi. Bengisu Avci’nin kanal geçisi, BengisuAvci ismini tasiyan resmi instagram hesabindan canli olarak yayinlanacak.

En güzel anneler günü hediyesi

14 Subat Sevgililer Günü’nde Cook Bogazi’ni geçtigini, Hawaii’ye göre Anneler Günü’nde ise Molakaii geçisini yapacagini belirten Bengisu Avci, “Annem Meserret Avci da benimle birlikte Izmir’den Hawaii’ye geldi. Benimle beraber olmak için 14 bin kilometre yol kateden anneme en güzel Anneler Günü hediyesini vermek istiyorum. Sponsorum Sidrex’e ve kalbi benimle beraber atan herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA