Osmaniye'de 'Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali' Basladi

Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali basladi. Osmaniye ve yakin illere özgü yöresel yemekler festivalde yer aldi.

Osmaniye'de 'Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali' Basladi
Osmaniye Atatürk Caddesinde kurulan 80 stantta yöresel yemekler ve tatlilar vatandaslarin begenisine sunuldu. Yaklasik 2 gün sürecek festivalde gastroshow ve yarismalar, müzik dinletisi, müzikli çocuk etkinligi, söylesi programlari, türkü gecesi, annemin yemekleri yöresel yemek yarismasi ve gençlik konseri düzenlenecek.

Osmaniye bölgesine ait unutulmaya yüz tutmus anne tatlisini yapmak ve bu lezzeti unutturmamak istedigini söyleyen Osmaniye Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Havva Saçikara Çetin, ‘Bu festival gerçekten Osmaniye’nin ihtiyaci oldugu çok güzel festival oldugunu düsündügümüz için elimizden gelen bütün hünerlerimizi ortaya koymak istedik. Ilk aklima gelen sey, herkes her seyi yapacaktir mutlaka sikma, gözleme, etli kömbe bunlarin hepsi var ama unutulmaya yüz tutmus olan bu anne tatlisi, annem rahmetli küçükken biz çocukken yapardi. Ekmegin arkasindan yapardi. O lezzet tadinda bu festivalde bunun olmasi mutlaka gerekiyor diye düsündüm çünkü canlanmasi gerekiyor. Osmaniye yer fistigimizdan sari burma tatlisi içerisinde çok hafiftir yedigimiz zaman insanlari rahatsiz etmez. Ayni bayram kömbesi gibi 1 ay, 2 ay kalsa bile hiç bozulmayan bir tattir, lezzettir.. Festivale gelen herkesin bizim standimizda bu tatliyi mutlaka herkesin tatmasini kesinlikle öneriyorum" dedi.



Deprem bölgesi Osmaniye’de bu tür etkinliklerin yapilmasinin insanlar için iyi oldugunu söyleyen Selma Karasakal, ‘Osmaniye’mizde ilk defa gerçeklestirilen yöresel lezzetler festivali bizi de çok mutlu etti, çok hosumuza gitti. Halkimiz da çok mutlu oldu. Biliyorsunuz Osmaniye büyük bir deprem geçirdi ve herkesin içerisinde büyük bir aci oldu. Bu sekilde yapilan bir etkinlik buradaki arkadaslara da, halkimizin içinde de çok güzel bir proje oldu. Ben belediyemize çok tesekkür ediyorum bütün halkimiz ve bizleri düsünüp de bu sekilde bir proje yaptiklari için halktan çok ragbet görüyor, gördügünüz gibi birçok arkadaslarimiz yani etkinlik alanina geldiler. Bizler açisindan da halkimiz açisindan da çok verimli geçiyor"dedi.

Kaynak: İHA