Türk Anneler Dernegi Çesme Subesi'nden Sehit Annesine Plaket

Türk Anneler Dernegi Çesme Subesi, ‘Anneler Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, 2001 yilinda Malatya’da sehit olan P. Çvs. Bülent Haluk Demir’in, Çesme’de yasayan annesi Zehra Demir’i ‘Yilin Annesi’ olarak seçti ve kendisine bir plaket takdim etti.

Türk Anneler Dernegi Çesme Subesi'nden Sehit Annesine Plaket
Çesme Türk Anneler Dernegi tarafindan ‘Anneler Günü’ nedeniyle Ilica’da bulunan STK binasinda bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Çesme Türk Anneler Dernegi, 2001 yilinda Malatya’da sehit olan P. Çvs. Bülent Haluk Demir’in, Çesme’de yasayan annesi Zehra Demir’i ‘Yilin Annesi’ olarak seçti ve kendisine bir plaket takdim etti. Sehit annesi Zehra Demir ve sehit babasi gözyaslari içinde sehit ogullarini anarken zaman zaman duygusal anlar yasandi.

Çesme Türk Anneler Dernegi Baskani Suzan Çirag, “Genel Baskanimiz Handan Çakiroglu’nun tüm derneklere önerisiyle, Türk Anneler Dernegi’nin tüm subeleri kendi bölgelerindeki sehit annelerine ulasarak, onlari yilin annesi seçti ve kendilerine bir plaket takdim etti. Bizler anne olarak evlatlarimizi; çagdas, uygarlik düzeyi içinde yasalara saygili, vatanini yücelten, bilim, teknoloji ve sanatta ilerlemis, ailesine, topluma ve ülkesine faydali bir birey olmasini isteriz. Zehra Annemizin acisi ilk günkü gibi çok taze. Bugün burada hem acisini paylasmak istedik hem de kendisine bir plaket takdim ederek Çesme’de yalniz olmadiklarini söyledik. Onlari agirlamaktan çok mutluluk duyduk. Sehidimiz Bülent Haluk Demir’i minnet ve saygiyla aniyoruz ve ailesine tekrar sabir diliyoruz” sözlerine yer verdi.

Çirag ayrica, "12 Mayis Pazar günü Anneler günü dolayisiyla saat 10.00’da Çesme Cumhuriyet Meydani’nda, Atatürk Anitina, Çesme Türk Anneler Dernegi adina çelenk sunumu yapacagiz. Yönetim kurulu üyelerimizi ve Çesmeli annelerimizi bekliyoruz" diyerek davette bulundu.
Kaynak: İHA