Sirnak'ta Ögretmenler Siyah Elbiseler Ile Egitimde Siddet Olaylarini Kinadi

Sirnak’ta egitimciler, Istanbul Eyüpsultan’da bir ögrenci tarafindan silahla vurularak öldürülen okul müdürü Ibrahim Oktugan’i anarak siyah elbiseli basin açiklamasi yapti.

Sirnak'ta Ögretmenler Siyah Elbiseler Ile Egitimde Siddet Olaylarini Kinadi
Istanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan Ibrahim Oktugan, bir ögrencinin silahli saldirisi sonucu hayatini kaybetti. Sirnak’ta görev yapan ögretmenler hayatini kaybeden meslektaslari için protesto karari aldi. Cumhuriyet Meydani’nda toplanan egitimciler, siyah elbise giyerek siddet yasasinin çikmasi için Milli Egitim Bakanligina gönderilmek üzere dilekçe imzaladi.

Ögretmenler adina basin açiklamasini Abdullah Çati okudu. Egitimcilere yönelik artan siddet olaylarini protesto etmek ve egitimde siddet yasasinin çikmasi için protesto karari aldiklarini ifade eden Çati, “Egitim çalisanlarina yönelik giderek artan siddet olaylarini protesto etmek amaci ve siddeti önleyecek, failleri cezalandiracak, magdurlara hukuki koruma saglayacak bir yasal düzenlemenin yapilmasi talebiyle bir araya gelmis bulunmaktayiz. Son olarak Istanbul Eyüp Sultan’da bir ögrenci okul müdürü Ibrahim Oktugan’a silahli saldirida bulunmus, agir yarali olarak hastaneye kaldirilan okul müdürümüz maalesef kurtarilamayarak vefat etmistir. Meslektasimiza Allah’tan rahmet ailesine ve bütün egitim camiasina bas sagligi diliyoruz. Kanayan bir yara haline gelen siddet olaylarina dikkat çekiyor, tedbir alinmasi için yetkililere çagrida bulunuyoruz. Bu çagrimizi yillardir yapiyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamaninda alinmis olsaydi belki de bugün baska seyler konusurduk. Ancak ne yazik ki birçok konuda oldugu gibi bu konuda da geç kalinmistir” dedi.

Ölümle sonuçlanmaya baslayan saldirilarin son bulmasi için gereken adimlarin ivedilikle atilmasi, egitimcilere yönelik siddeti önleme yasasinin artik çikarilmasi gerektigini ifade eden Çati, “Egitimcilere yönelik siddeti önleme yasasi artik çikarilmalidir. Ögretmen, memur, hizmetli, sef, sube müdürü demeden tüm egitim çalisanlarina, kamu görevlilerine yönelen siddeti bir defa daha Sirnak’tan lanetliyoruz. Bütün çalisanlara yönelik artan siddet olaylarini önleyecek caydirici olacak, failleri cezalandiracak ve magdur egitim çalisanlarina koruma saglayacak bir yasal düzenlenmenin yapilmasini saglanasi için bu gün is birakma eylemi gerçeklestiriyor, ülke genelinde basin açiklamalari yapiyoruz. Is birakma eylemi ile es zamanli bir hafta sürecek dilekçe kampanyamizi da baslatmis bulunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Yapilan basin açiklamasinin ardindan egitimciler Milli Egitim Bakanligina gönderilmek üzere, egitimde siddet yasasini önleyecek yasal düzenlemenin yapilmasi için dilekçeleri imzalayarak sessiz bir sekilde dagildi.
Kaynak: İHA