Sariyer'de 34 Yildir Bitmeyen 27 Katli Bina Için Yikim Karari

Sariyer’de 34 yildir kaba insaat halinde bekleyen ve rezidansa dönüstürülmek istenen bina hakkinda, depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle yikim karari çikarilirken santiyedeki tüm faaliyetler durduruldu.

Sariyer'de 34 Yildir Bitmeyen 27 Katli Bina Için Yikim Karari
Iddiaya göre, Haciosman’da 34 yildir kaba insaat halinde duran binada kisa süre önce rezidansa dönüstürülmek üzere tamamlama insaatina baslamisti. Bogaz manzarali 27 katli kaba insaat halinde duran bina için yapilan sikayetler üzerine belediye ekipleri inceleme baslatti. Korozyona ugrayan bina ile ilgili ekipler tarafindan yapilan incelemeler sonucunda ’depreme dayaniksiz’ denildi. Yikim karari verildigi ögrenilen bina için dün aralarinda zabitanin da oldugu belediye ekiplerinin incelemeye gittigi ögrenildi. Simdilik tüm faaliyetleri belediye tarafindan durdurulan binanin ne zaman yikilacagi ise merak uyandirdi.

Sariyer’de 20 yildir isletmecilik yapan Salim Akin, “Burasi 1993 yilinda insaata basladigi söyleniyor ben de öyle biliyorum. 34 yillik bir bina. Insaati zaman zaman durdu ve devam etti. En sonunda müteahhit duydugumuza göre mal sahipleriyle anlastilar. Binayi bitirip ortaklasa satacaklardi. Zaman zaman belediyeden gelip gidenler oldu. Insaati durduruldu sonra tekrar geri basladi.

Sükrü Genç’in son döneminde tekrar bir söylenti çikti çürük diye. Bu binaya girip çikarim bekçiler arkadasim. Sürekli buraya gidip geliyorlardi. Binanin kolonlarinin saglamligi bence yeni yapilan binadan daha saglamdir. Binada yikim olacagini zannetmiyorum. Dün çok kalabalik sekilde çevik kuvvet otobüsleri ve zabitalar binayi yikmaya geldiklerini duydum. Geldigimde de kalabaligi gördüm. Ben burada yaklasik 20 yildir isletmeciyim gördügüm kadariyla bina saglam” diye konustu.

Kaynak: İHA