Ögrenci Trafik Polisi Oldu, Yayalara Yol Vermeyen Sürücüye Ceza Kesti

Sirnak Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, Trafik Haftasi kutlamalari çerçevesinde Emniyet Müdürlügü bahçesine trafik pisti kurdu. Trafik polisi olan bir ögrenci, yayalara yol vermeyen bir sürücüye ceza kesti.

Ögrenci Trafik Polisi Oldu, Yayalara Yol Vermeyen Sürücüye Ceza Kesti
Sirnak’ta Trafik Haftasi kutlamalari çerçevesinde, Sirnak Il Emniyet Müdürlügü bahçesine kurulan trafik pistinde, ögrenciler uygulamali olarak trafik kurallarini ögrendi. Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, trafik kurallarini anlattiktan sonra ögrenciler direksiyon basina geçti. Kirmizi isikta duran ögrenciler yaya geçitlerine geldikleri zaman ise 40 yillik soförler gibi bekleyerek yayalara yol verdi. Trafik polisi olan bir ögrenci yayalara yol vermeyerek yolda hiz yapan bir sürücüyü durdurarak ceza kesecegini söyledi.

Sürücü ise özür dileyerek bundan sonra bütün trafik kurallarina uyacagina söz verip, ceza yemekten kurtuldu.

Programda gazetecilere açiklamalarda bulunan trafikten sorumlu Il Emniyet Müdür Yardimcisi 2. Sinif Emniyet Müdürü Dr. Osman Akçay, “Sirnak olarak, 4-10 Mayis Trafik Haftasi nedeniyle ilkokul ögrencilerimizi, Sirnak Il Emniyet Müdürlügümüze getiriyoruz. Burada ögrencilerimize trafik pistimizde hem araç kullanmayi ögretiyoruz hem trafik kurallarina uymayi ögretiyoruz. Burada bazi ögrencilerimize trafik polisi olarak, bazi ögrencilerimize sürücü olarak, bazi ögrencilerimize yaya olarak görevler veriyoruz. Böylelikle trafik kurallarina daha çocuk yastan itibaren vatandaslarimizin uymalarini saglamaya çalisiyoruz. Çocuklarimiz bizim canlarimiz, onlarin arka koltukta oturmalari çok önemli. Mutlaka çocuk baglama sistemlerini kullanmak gerekiyor. Özellikle 150 santimetrenin altindaki çocuklarin mutlaka arkada oturmasi lazim. 36 kilogramin altindaki çocuklarin arkada oturmasi lazim. Yine 12 yasin altindaki çocuklarimizin mutlaka arka koltukta oturmasi lazim. Çocuklarimizin yaninda trafik kurallarini ihlal etmemesi lazim anne ve babalarin. Çünkü çocuklarimiz anne ve babalarini görerek davranis degisikliklerine gidiyorlar. Anne baba emniyet kemerini takmazsa o çocugumuz da ileride emniyet kemerini takmayan biri olabilir. O yüzden çocuklarimiz varken trafik kurallarina daha da dikkat etmemiz lazim. Çocuklarimiz karsidan karsiya geçerken bunlara mutlaka öncelik vermemiz lazim. Çocuklarimizin araçlarin önünden arkasindan aniden çikabileceklerini her zaman aklimizda tutmamiz lazim. Her yil binlerce insanimiz hayatini yitiriyor. Yüz binin üzerinde insanimiz maalesef yaralaniyor. Giden canlar bizim canlarimiz. Daha dikkatli olmamiz, hepimizin trafik kurallarina uymamiz lazim. Mutlaka uymayanlari da uyarmamiz lazim” dedi.

Etkinlikler kapsaminda Sirnak Il Emniyet Müdürlügü Trafik Subesine getirilen Fatih Ilkokulu 3’üncü sinif ögrencilerinden Muazzez Üstün ise, “Trafik kurallarini ve trafik kurallarina nasil uyacagimizi ve yaya geçidine nasil uyacagimizi ögrettiler. Emniyet Müdürlügümüze çok tesekkür ederim” diye konustu.

3’üncü sinif ögrencilerinden Arin Ecrin Kiliç da, “Araba sürdük, trafik kurallarini ögrendik. Kirmizi isikta nasil duracagimizi, yaya geçitlerinde nasil duracagimizi ögrendik. Emniyet Müdürümüze ve emniyetimize çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA