Nigde'de Filistin'e Destek Yürüyüsü Düzenlendi

Nigde’de Ömer Halisdemir Üniversitesi kulüpleri tarafindan düzenlenen ‘Filistin Için Tek Yürek’ yürüyüsünde Israil’in Filistin’e yönelik saldirilari protesto edildi.

Nigde'de Filistin'e Destek Yürüyüsü Düzenlendi
Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Merkez Yerleske’de düzenlenen yürüyüse Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, akademisyenler, idari personel ile ögrenciler katildi.

Israil aleyhine slogan atarak saldirilarin kinandigi yürüyüsün ardindan ögrenciler adina konusma yapan Ibrahim Gök, Israil’in Filistin’e karsi dünyanin gözü önünde soykirim gerçeklestirdigini söyledi.

Gök, "7 Ekim’den bu güne 6 ayi askin bir süredir terör sebekesi Israil tarafindan yapilan sistemli soykirim insanlik tarihinin en kanli vahsetleri ile devam etmektedir. 15 binden fazla çocugun, 10 binden fazla kadinin öldürüldügü, hastanelerin hedef alindigi, yeni dogmus bebeklerin vahsice katledildigi insanlik tarihinin en kanli soykirimina karsi yeryüzündeki her bir bireyin insanlik onurunun sesi olarak tepki vermesi insan olmanin temelidir. Israil’in kanli terör eylemlerinin basladigi ilk günden beri tüm dünyada insanlar Siyonistlerin bu soykirimina kasi büyük tepkiler ortaya koymaktadir. Son olarak ABD’de bulunan seçkin üniversitelerde ögrenci ve akademisyenler Gazze’de 200 günü askin süredir devam eden Israil soykirimina karsi onurlu bir direnis baslatmistir. ABD de bulunan üniversitelerde baslayan ve ’Kampüs Intifadasi’ olarak ifade edilen eylemler, dünyanin farkli ülkelerinde bulunan seçkin üniversitelere yayilarak küresel bir tepki haline dönüsmüstür. Bizler de buradan bu onurlu tepkiye destegimizi ilan ediyoruz. Israil tarafindan Gazze’de yapilan sistemli soykirima karsi durmak adina insanligin sesi olarak demokratik tepkilerini ortaya koyan ögrenci ve akademisyenleri selamliyor ve ögrenci ve akademisyenler olarak kendileri ile dayanisma içerisinde oldugumuzu ilan ediyoruz" dedi.

Rektör Hasan Uslu ise; "Filistin’de yapilan bir zulüm var. Bunun karsisinda durmak için biz bagimsiz, özgür ve hür iradeye sahip ögrenciler ve akademisyenler olarak üniversitemizde bir haykiris yaptik. Biz inaniyoruz ki en kisa sürede bu soykirim bitecek. Bu soykirimin karsisinda oldugumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA