Erbaa Belediyesi, Kene Hastaliklarina Karsi Keklik Ve Sülün Yetistiriyor

Erbaa Belediyesi keklik ve sülün üretim tesisi Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligina neden olan kenelerle mücadele için her yil 500 keklik ile bin sülün yetistiriyor.

Erbaa Belediyesi, Kene Hastaliklarina Karsi Keklik Ve Sülün Yetistiriyor
Türkiye’de Iç Anadolu’nun kuzeyi, Orta Karadeniz ve Dogu Anadolu’nun kuzeyinde yogun olarak görülen Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligi ile mücadele amaciyla Tokat’in Erbaa ilçesinde belediyeye ait tesiste keklik ve sülün üretiliyor. Hastaligin bulasmasina neden olan kenelerle dogal yöntemlerle mücadele etmek için 2008’de kurulan tesiste, her yil 500 kinali keklik ile bin halkali sülün yetistiriliyor. Yetistirilen sülün ve keklikler Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü isbirligi ile her yil bahar aylarinda dogaya saliniyor.

Yillik 500 keklik ile bin sülün dogaya saliniyor

Kenelerle dogal yollarla mücadele etmek için tesisi islettiklerini ifade eden Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, “Halk arasinda, kene vakasi olarak, kene isirmasi olarak bildigimiz vakalar maalesef bu bölgede, bu cografyada özellikle bu rakimda gerçeklesiyor. Bununla ilgili mücadelemizi biz dogal dengeyi bozmadan nasil çözeriz düsüncesiyle böyle bir tesis isletiyoruz. Burada bizim keklik ve sülünlerimiz var. Yillik yaklasik 500 tane keklik ile bin tane sülünü dogaya salarak bu bölgede keneyle olan mücadeleye katki sagliyoruz. Buradaki bakim kolay olmuyor. Onlarin her gün yumurtlamasi, kuluçkaya yatirilmasi, bakimi büyümesi tabi ki bir süreç aliyor. Özellikle vakalara engel olalim insan sagligina önem verelim bu salinimlari da bölgemizde Milli Parklar ve Doga Koruma Müdürlügümüzle beraber her yil gerçeklestiriyoruz.” dedi
Kaynak: İHA