Diyarbakir'da Egitimciler Kendilerine Yönelik Siddete Dikkat Çekti

Diyarbakir Il Milli Egitim Müdürlügü önünde bir araya gelen egitim sendikalari, egitimcilere yönelik siddete dikkat çekti.

Diyarbakir'da Egitimciler Kendilerine Yönelik Siddete Dikkat Çekti
Merkez Kayapinar ilçesinde Il Milli Egitim Müdürlügü önünde bir araya gelen Türk Egitim Sen ve Egitim-Bir-Sen üyeleri, slogan atarak basin açiklamasinda bulundu.

Basin açiklamasini okuyan Türk Egitim Sen Diyarbakir Sube Baskani Ahmet Bürhan, Istanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan Ibrahim Oktugan’in bir ögrenci tarafindan menfur bir saldiriyla silahla vurularak canice katledildigini belirterek meslektaslarina Allah’tan rahmet; ailesine, yakinlarina ve egitim camiasina bassagligi dileginde bulundu.

“Okullarda ögretmene siddet, mobbing, taciz, itibarsizlastirma vakalari ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esasli politikalarin hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulasmistir” diyen Bürhan, “Okullarda rehberlik birimleri daha etkin hale gelmeli, rehber ögretmen sayilari artirilmalidir” dedi.

Rabia Sevilay Durukan, Mehmet Aktas, Ayhan Kökmen, Ceren Damar Senel, Necmettin Kuyucu, Ibrahim Oktugan gibi hayatlarinin en verimli döneminde sevdiklerinden, ögrencilerinden koparilan tüm egitimcileri saygi, rahmet ve özlemle andiklarini ifade eden Bürhan, “Degerli meslektaslarimiz; egitim çalisanlarimiza yönelik siddet aslinda gelecegimize sikilan kursundur. Bu nedenle gelecegimizin karartilmasina müsaade etmeyecegiz, siddete müsamaha göstermeyecegiz. Türk egitimcileri olarak siddetle sonuna kadar mücadele edecegiz” ifadelerini kullandi.

Egitimciler, basin açiklamasinin ardindan dagildi.
Kaynak: İHA