Baskan Doganca'dan Belediyenin Mali Durumu Açiklamasi

Aydin’in Kuyucak Ilçe Belediye Baskani Ugur Doganca, 1 Nisan’da devraldiklari belediyenin mali durumu hakkinda açiklama yapti. Bankada belediyenin parasi olduguna dair çikan dedikodular üzerine çalisma baslatan Baskan Doganca, belediyenin mali durumunu açiklayarak dedikodulara son noktayi koydu.

Baskan Doganca'dan Belediyenin Mali Durumu Açiklamasi


31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde partisi CHP’den aday olan ve seçimi kazanan Baskan Ugur Doganca ve ekibi, son günlerde Kuyucak Belediyesi’nin kasasinda 20 milyon 366 bin TL bulundugu yönündeki açiklamalara karsi mali durum ile ilgili yaptigi çalismayi pankart yoluyla vatandaslara duyurdu.

“Açiklama yapma zorunlulugu ortaya çikti”

Baskan Doganca vatandaslar arasinda çikan dedikodular nedeniyle bu çalismayi yapma zorunlulugu duyduklarini ifade ederek:

“Seçimlerden sonra geçen 35-36 günlük süre içerisinde belediyedeki görev aldigimiz tarihten itibaren çalismalarimiza basladik. Bu anlamda bu gecen süreç içerisinde vatandaslarimiz arasinda bazi dedikodular ve söylentiler kulagimiza gelmekteydi. Bizde bununla ilgili olarak halkimizin gerçekleri ögrenmesi ve dogrulari anlamasi anlaminda bazi çalismalar içerisine girdik. Birçok belediyemizde belediye baskani arkadaslarimiz belediyenin borçlari ilgili olarak bazi çalismalar yapti. Ve gerçeklerin gün yüzüne çikmasi adina da bunlari bir afis ve pankart olarak belediye alani önüne asma yoluyla halka duyurma yoluna gitti. Geçen süreç içerisinde vatandaslarinin dogrulari görmesi ve vatandaslarimizin arasinda dedikodu mekanizmasiyla olusacak yanlis bilgilendirmelerin önüne geçmek için biz de bu çalismalarimizi bir pankart yaptirarak belediye binamizin önüne astik. Tabi ki belediyemizin borçlari olacaktir. Bunda hiçbir sikintimiz yoktur. Ancak devir teslim töreninde de oldugu gibi vatandasimiza yanlis bilgiler verildiginden dolayi vatandasimizin da dogruyu görmesi adina böyle bir çalisma yapmak istedik. Böyle bir çalismayi yaptiktan sonra pankart haline getirip belediye önüne astik. Çünkü devir teslim töreninde verilen ifadelerde, 20 milyon 360 bin lira gibi bir rakamin devredildigi ve bize birakildigi, yine resmi kurumlara herhangi bir borç olmadigi söylendiginden dolayi vatandaslarimizin dogrulari bilmesi anlaminda bu çalismayi yaptik. Evet, yaptigimiz incelemeler noktasinda bankada 20 milyon 366 bin lira degil, 14 milyon civarinda rakamin oldugunu gördük. Belediye tabi ki yaptigi hizmetler karsiliginda borçlanabilir. Ancak bunlari da dogru sekilde vatandasimiza aktarmamiz gerekiyor. Bize de bu belediyeyi devreden arkadaslarimizin da dogrulari söylemesini isterdik. Ama yaptigimiz incelemeler noktasinda dogrular olmadigi, yanlis ifadeler kullanildigini, yanlis bilgilendirmenin yapildigini fark ettik. Bu anlamda da yaptigimiz çalismalar noktasinda da belediyemizin taksitlendirilmis borçlari ile beraber piyasaya olan borçlarinin toplam 31 milyon civarinda oldugunu tespit ettik”

“Daha faturalandirilmayan borçlar da gelecek”

Baskan Doganca konusmasinin devaminda, “Tabi bu arada sunu da belirtmek isterim ki devam eden islerle ilgili olarak henüz daha tarafimiza faturalandirilmamis yaklasik olarak 5-6 milyon liralik daha bir fatura tutari ile karsi karsiya kalacagiz. Bu vermis oldugum rakamin içersin de henüz karsimiza gelmedigi için bunlar yok. Buradaki amacimiz; ‘belediyenin borcu var. Böyle bir belediye devraldik’ demekten ziyade söylenenlerle gerçeklerin vatandas vezninde vücut bulmasi. Onun için böyle bir çalisma yaptik. Ayrica iki tane de çöp kamyonumuzun gelecegi söylenmisti. Biz de o ifadelere bakarak sanki hibe olarak geliyor zannettik. Ama onu da gördük ki yine iller bankasindan kredi çekme yoluyla bu çöp kamyonlarimiz hizmetimize girecek. Ilk anlasmalarini bizden önceki yönetim yapmis. Kredi sözlesmesini de biz imzaladik. Bunun da bilgisini vermek isterim. Vatandaslarimizin dogru bilgilerle ve seffaf bir sekilde bilgilendirilmesini istiyoruz. Sosyal medya birçok seyler yaziliyor, çiziliyor. Biz bunlara takilip kalmayacagiz. Bundan sonrasinda ki süreç içerisinde de biz seffaf bir belediyecilik anlayisini da vatandaslarimiza da gösterecegiz. Yaklasik üçer dörder aylik periyotlarla belediyenin çesitli gider kalemlerindeki degisimleri, gider farkliliklarini vatandasimizla beraber izleyecegiz, görecegiz. Tüm vatandaslarimizi sevgi ve saygi ile selamliyorum. Onlari hep dogru bilgilere kavusturacagimizin sözünü veriyorum” dedi.



Öte yandan 2014-20124 yillari arasinda satilan tasinmazlarin listesi ise 2 pankartla vatandaslara sunuldu.
Kaynak: İHA