Aydin'da 353 Aranan Sahis Yakalandi

Aydin’da jandarma ekipleri tarafindan aranan sahislarin yakalanmasina yönelik gerçeklestirilen çalismalar kapsaminda Nisan ayinda 353 aranan sahis kiskivrak yakalandi.

Aydin'da 353 Aranan Sahis Yakalandi


Aydin Il Jandarma Komutanligi JASAT Timleri ve ilçe jandarma komutanlari tarafi kent genelinde vatandaslarin huzur ve güvenligi için çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Öte yandan aranan sahislara da göz açtirmayan ekipler Nisan ayinda da gerçeklestirdikleri çalismalar ile suçlulara nefes aldirmadi. Edinilen bilgiye göre, 1-30 Nisan 2024 tarihleri arasinda hakkinda yakalama karari bulunan sahislara yönelik gerçeklestirilen operasyonlarda, 0-5 yil arasi hapis cezasi ile aranmakta olan 140, 5-10 yil arasi hapis cezasi ile aranmakta olan 18, 10-20 yil arasi hapis cezasi ile aranmakta olan 6, 20 yil üzeri hapis cezasi ile aranmakta olan 4 sahis yakalandi. Yakalanan sahislar jandarmadaki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu yakalanan sahislar arasinda; hirsizlik suçundan 38 sahis, uyusturucu suçundan 51 sahis, yaralama suçundan 30 sahis, dolandiricilik suçundan 57 sahis, öldürme suçundan 4 sahis, cinsel suçlardan 5 sahis, yagma suçlardan 4 sahis ve diger suçlardan 164 sahis olmak üzere toplamda 353 sahis bulundugu bilgisine ulasilirken, bu suçlardan ifadeye yönelik aranan 185 sahsin bulundugu ögrenildi.
Kaynak: İHA