Çivril, Cumhuriyet Tarihinde Ilk Kez Çok Sesli Müzik Konseri Dinleyecek

DENIZLI – Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi, Anadolu’nun ilçe ve köylerinde baslayacagi konserlerinin ilkini 15 Nisan’da Çivril’de gerçeklestirecek.

Çivril, Cumhuriyet Tarihinde Ilk Kez Çok Sesli Müzik Konseri Dinleyecek


Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi, Anadolu’da ilçe ve köy konserlerine basliyor. Dünya ve ülkemiz çok sesli müziklerini konser salonlarina gelme imkani olmayan basta çocuklar ve gençler olmak üzere halka ulastirmak amaciyla yapilacak konserlerin ilki 15 Nisan 2024 saat 20:00 ‘da Denizli’nin Çivril ilçesinde gerçeklesecek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Çivril halki birçok sesli müzik konseri izleyip dinleyecek.

Çivril Kaymakami Hasan Akbulut’un müzik daveti ve ev sahipliginde Sevkiye Özel Fen Lisesi Konferans Salonunda verilecek konsere Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi sanatçilari katilacak. Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügü’nün onayi ve destegiyle Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi’nin gerçeklestirecegi konserin ardindan orkestra sanatçilarindan Gündüz Ögüt, Banu Yenilmez, Betül Yildiztekin ve Basak Yalçin’dan olusan Anadolu Yayli Çalgilar Toplulugu Çivril’in Irgilliköyü ilk ve ortaokulunda ile Gümüssu köyü ilk ve ortaokulu ögrencilerini okullarinda ziyaret ederek egitim konserleri gerçeklestirecek. Ekip Çivril egitim konserlerinim sonrasinda Pamukkale ilçesindeki bes ayri köy okulunda egitim konserlerine devam edecek.

Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi bu tip konserlerle Anadolu’nun çesitli il, ilçe ve köylerindeki çocuklara, gençlere ve insanimiza ulastirarak farkli bir boyuta tasiyor. “Sanat herkes içindir, onlar bize gelemiyorsa, biz onlara gideriz” düsüncesiyle yola çikan bu projenin Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi tarafindan genisletilerek sürdürülmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA