Bayram Dönüsünde Bolu'dan Kamyon Ve Tirlara Geçis Yasaklandi

Bolu Valiligi, Ramazan Bayrami tatili dönüsünde D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu’nun Bolu geçisinden kamyon ve tirlarin 1 gün süreyle geçisinin yasaklandigi açiklandi.

Bayram Dönüsünde Bolu'dan Kamyon Ve Tirlara Geçis Yasaklandi
Ramazan Bayrami tatili dolayisiyla memleketlerine ve tatil beldelerine gitmek isteyen vatandaslar, kara yolu üzerindeki yogunlugu azaldi. Bayram tatilinin basladigi ilk 2 gün olusan yogunluk nedeniyle Bolu Valiligi dönüs yolcuguna yönelik önlemler aldi. Bolu Valiligi’nden, Ramazan Bayrami tatili dolayisi ile kamyon tir ve tankerlerin Istanbul istikametinde Anadolu Otoyolu, D-100 kara yolu ve D-750 kara yolunun Bolu kesimini kullanmasinin 24 saat yasaklandigi bildirildi.

Bolu Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, "Ramazan Bayrami tatili ile Egitim-Ögretim dönemi ara tatili süresince vatandaslarimizin 13-14 Nisan 2024 tarihlerinde dönüs yapacagi göz önüne alinarak trafik yogunlugunun olumsuz etkilerini en aza indirmek ve ölümlü/yaralanmali trafik kazalarinin önlenmesi amaciyla, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlarin, 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00 ten itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar: D-100 Karayolunun Karabük-Bolu il sinirindan Bolu-Düzce il sinirina kadar, 0.4 Anadolu Otoyolunun Ankara-Bolu il sinirindan Bolu-Düzce il sinirina kadar, D.750-4 Karayolunun Ankara-Bolu il sinirindan Gerede ilçesine kadar, olan kisimlardan Istanbul istikametine seyirlerinin yasaklanmasina, 5442 sayili Il Idaresi Kanunu’nun 11/C maddesi uyarinca Valiligimizce karar verilmistir” denildi.
Kaynak: İHA