Israil Genelkurmay Baskani Halevi Açiklamasi 'Gazze'deki Savas Devam Ediyor Ve Durmaktan Çok Uzagiz'

Israil Genelkurmay Baskani Herzi Halevi Israil güçlerinin Gazze Seridi’nde 6 aydir sürdürdügü saldirilara iliskin düzenledigi basin toplantisinda, “Gazze’deki savas devam ediyor ve durmaktan çok uzagiz” dedi.

Israil Genelkurmay Baskani Herzi Halevi, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarina iliskin basin toplantisi düzenledi.

Savasin 6. ayinin geri kaldigini belirten Halevi, Israil Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) esir anlasmasinin bir parçasi olarak ateskes durumunda savasa nasil dönecegini bilecegini ve esirlerin geri verilmesinin diger hedeflerden daha acil bir mesele oldugunu söyledi.

“Bu savasi öncekilerden farkli bir sekilde yürütüyoruz. Gazze’deki savas devam ediyor ve durmaktan çok uzagiz” ifadelerini kullanan Halevi, üst düzey Hamas yetkililerini er ya da geç bulacaklarini vurguladi. Saldirilarla birlikte Gazze Seridi’ne insani yardim girisine de izin verdiklerini aktaran Halevi, “Hamas’in çikari Gazze’de insani bir kriz olusturmak ve savasin sona ermesi için baski yapmaktir. Hamas insani yardimin kontrolünü ele geçirmeye çalisiyor ve dagitimini engelliyor, Gazze Seridi’ne geri dönmek ve kontrol etmek istiyor, bu olmamali. Bölgeye istikrar getirmek için Hamas’i askeri ve hükümet kabiliyetlerinden arindirmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Tüm esirleri geri getirmek için operasyonel çabalarimizi sürdürecegiz”

Gazze Seridi’nde tutulan esirlere deginen Halevi, “Her sekilde harekete geçmeye devam edecegiz. Tüm esirleri mümkün olan en kisa sürede geri getirmek için istihbar ve operasyonel çabalarimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Esir anlasmasi müzakerelerinin sorumlu ve dikkatli bir sekilde yapilmasi gerektigini aktaran Halevi, “IDF, Israil Devleti’nin evlatlarinin geri dönmesi için nasil bir bedel ödeyecegini bilecek kadar güçlüdür. Onlara karsi ahlaki bir görevimiz var ve IDF zor bir bedele bile nasil dayanacagini, nasil geri dönüp güçle savasacagini da bilecektir” dedi.



“Hamas’in tüm Gazze Seridi’nde tasfiye edilmesi gibi hedeflere henüz tam olarak ulasamadik”

Baslangiçta hedeflerine ulasmak için bu savasin uzun sürecegini bildiklerini kaydeden Halevi, “Gazze’deki savasta çok önemli basarilar elde ettik. Ancak tüm rehinelerin evlerine dönmesi, kuzey ve güneydeki tüm sakinlerin güven içinde evlerine dönmesi ve Gazze Seridi’nde Hamas olmayan bir hükümete izin verecek sekilde Hamas’in tüm Gazze Seridi’nde tasfiye edilmesi gibi hedeflere henüz tam olarak ulasamadik” diye konustu.

Hayalperest olunmamasi gerektigini vurgulayan Halevi, “Savasi sorumluluk ve kararlilikla yürütüyoruz. Söyledigimiz gibi, bazi hedefler uzun zaman alacak ve onlara ulasana kadar vazgeçmeyecegiz. Rehinelerin iadesi önemli ve acil olmakla birlikte zamanlamasi da diger hedeflerin zamanlamasindan farklidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA