Agri'da Anne Akademisi Projesi Kadinlarla Bulustu

Agri Valisi Mustafa Koç’un esi Neslihan Gül Koç, Anne Akademisi Projesi kapsaminda Kiymet Ünsal Kiz Kur’an Kursunda egitim gören kadinlarla bir araya geldi. Koç, burada yaptigi konusmada projenin önemini vurguladi ve kadinlarin istek, sorun ve taleplerini dinledi.

Agri'da Anne Akademisi Projesi Kadinlarla Bulustu
Agri Valiligi himayelerinde, Il Milli Egitim Müdürlügü koordinasyonunda ve Vali Mustafa Koç’un esi Neslihan Gül Koç’un liderliginde yürütülen Anne Akademisi Projesi, Kiymet Ünsal Kiz Kur’an Kursu’nda egitim gören kadinlarla bulustu. Il Müftülügü’nün de destekleriyle gerçeklesen programda, kadinlarin güçlenmesi ve toplumsal yasama daha etkin katilimi için çalismalar yapildi. Koç, yaptigi konusmada Anne Akademisi Projesi’nin amacinin, kadinlarin bilgi birikimlerini artirmak, becerilerini gelistirmek ve toplumsal yasama daha etkin katilim saglamak oldugunu söyledi.

Projenin, kadinlarin kisisel gelisim ve degisim süreçlerinde önemli bir rol üstlendigini anlatan Koç, kadinlarin sorularini içtenlikle yanitladi ve onlari projeye katilmaya tesvik etti. Koç, "Anne Akademisi Projesi, toplumsal dokumuzun güçlenmesine, aile içi iliskilerin ve anneligin daha saglam temeller üzerine oturtulmasina önemli bir katki saglamaktadir. Bu proje kapsaminda kadinlar, çocuk egitiminden saglik konularina, meslek edinme olanaklarindan kültürel faaliyetlere kadar genis bir yelpazede egitim imkânlarindan faydalanmaktadir. Bu tür etkinliklerin devam etmesi, kadinlarimizin toplumsal hayatta daha aktif bir rol oynamasini saglayacak ve toplumumuzu daha ileriye tasiyacaktir." dedi.

Koç, konusmasinin sonunda Ramazan Bayrami’ni da kutladi. Programda ayrica Kiymet Ünsal Kiz Kur’an Kursu ögrencileri tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi yapildi. Anne Akademisi Projesi kapsaminda yapilan çalismalar hakkinda sunum gerçeklestirildi.

Katilimcilara çesitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA