Tas Medreseliler Manisa'da Iftar Sofrasinda Bulustu

12 Eylül 1980 darbesinde cezaevinde yatan ve "Tas Medreseli Ülkücüler" olarak bilinen yaklasik 60 kisi Manisa’da iftar sofrasinda bir araya geldi.

Tas Medreseliler Manisa'da Iftar Sofrasinda Bulustu
Adnan Akdag’in öncülügünde Ulupark’ta iftar sonrasinda bulusan ülkücüler hem hasret giderdi, hem de iftar açti. Verilen iftar yemegine, Manisa il merkezindeki tas medreseliler ile 12 Eylül öncesinde ülkücü harekette yer alanlar katildi.

Iftar yemegi öncesinde konusan Akdag, “Bizler 40 küsur yil önce inandigimiz dava ugruna cezaevlerine girip oralari tas medrese yapmis bir nesil ve davanin temsilcileriyiz. Kimi dava arkadaslarimiz sehit edildi, kimimiz gazi olduk, sakat kaldik. Kimimiz de istikbalini dört duvara gömdü ama mücadelesinden taviz vermedi. Aradan geçen 40 yili askin süredir bizler ayni cosku ve heyecani yasiyoruz. Her geçen yil sayimiz vefatlar nedeniyle azaliyor" dedi.

Akdag, iftar yemeginde cezaevinde asilan Halil Esendag ve Selçuk Duracik ile cezaevinden çiktiktan sonra rahmetli olan Aslan Özen, Haci Dagli, Ali Aksakal, Ahmet Tuncel, Ihsan Metin Emet ve Yurtsen Durmaz’i da rahmet ve dualarla andi.
Kaynak: İHA