Sakarya'da O Mahalleler Kadinlara Emanet

Sakarya’nin Hendek ilçesinde 31 Mart seçimlerine katilan iki muhtar adayi kadin, rakiplerini geride birakarak muhtar seçildi. 92 mahallesi bulunan ilçede daha öncesinde bir olan kadin muhtar sayisi bu seçimde ikiye yükseldi.

Sakarya'da O Mahalleler Kadinlara Emanet
92 mahalle bulunan Hendek ilçesinde kadin muhtar sayisi 1’den, 2’e yükseldi. Bes çocuk, 12’de torun sahibi olan 54 yasindaki Kiymet Kahveci Bayraktepe Mahallesi, 43 yasindaki Emel Kasap ise Büyükdere Mahallesi Muhtarligi için adaylik yarisina girdi. 31 Mart seçimlerinde rakiplerini geride birakan iki kadin muhtar, görevlerine basladi.

Seçmenler, Hendek’te Bayraktepe ve Büyükdere Mahallelerini kadinlara emanet etti. Bununla birlikte ilçedeki kadin muhtar sayisi ikiye yükseldi. Bulusarak sohbet eden ve birbirlerine basarilar dileyen kadinlar, muhtarlik meslegini kadinlarin daha iyi yürütecegine de degindi. Ayrica, ilçenin bir önceki dönemdeki tek kadin muhtar olma unvanina sahip Sükriye Tatarhan ise girdigi seçimde kaybetti.

“Büyüklerimin destekleri ile karar alarak bu yola çiktim”

Büyükdere Mahallesi Muhtari Emel Kasap, “Dogdugum mahallede her zaman büyük ve küçüklerime saygi duyup, yardim eden, destek veren çaliskan bir insandim. Bununla ilgili de mahallemden çok talep geldi ve muhtarlik fikrine bu sekilde karar verdim. Daha çok büyüklerim destekledi, onlarin destekleri ile karar alarak bu yola çiktim. Mahallem ile ilgili birçok eksik var; sosyal yasam alanlarimiz yok, altyapi sikintilarimiz var, dogalgaz eksik olan yerlerimiz var ve en büyük problemlerimiz ise yan yolda kaldirimlarin olmamasi. Bunlarla ilgili belediyemizin de katkisi ile birçok sey yapmayi düsünüyorum” dedi.



“Ailemizi yönettigimiz gibi mahallemizi de yönetebiliriz”

Bayraktepe Mahallesi Muhtari Kiymet Kahveci, “Muhtar adayligimi yakinlarim hep olumlu karsiladi; esim ve çocuklarim hep destekçim oldu. Ben zaten mahalleme çok hakim bir insandim. Hastasini, engellisini, yaslisini ve ihtiyaç sahibini hep ziyaret eder, bilirdim. Böyle olunca mahallemizin büyükleri ‘bu isi yapiyorsun, yetkin olsun ve insanlara karsi daha fazla yararin olsun’ dediler. Önayak oldular ve ben de adayliga öyle karar verdim. Mahallemde birçok eksik var ve nerden baslayacagimi bilmiyorum. Suanda bir cenaze olsa mahallede masa ve sandalyemiz dahi yok. Pazaryeri, yasam merkezi isteyenler var. Cenazelerde taziye için bir yer yapmak istiyorum. Mahallede yasayan vatandasimizin evi müsait degildir bir yer lazimdir, onu karsilayabilecek yer yapmak istiyorum. Saglik ocagi, ambulans, çocuk parklarinda kamera olsun, genç kizlarimiz sokaga çikiyor mahallemizde sürekli bekçi olsun istiyorum. Yani benim isteklerim çok fazla. Kadinlar bu isleri daha güzel yapiyor ve ince düsünüyorlar. Nasil ailemizi yönetiyorsak kadinlar olarak, mahallemizi de yönetebiliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA