Futbol Gelisim Projesi'ne Iliskin Detaylar SUBÜ'de Konusuldu

’Sporda Kariyer ve Basari’ konulu söylesiyle SUBÜ Konusmalari’nin 70’inci konusmacisi olan TFF Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin, üzerinde çalistiklari Futbol Gelisim Projesi’ne iliskin detaylari paylasti.

Futbol Gelisim Projesi'ne Iliskin Detaylar SUBÜ'de Konusuldu
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafindan düzenlenen SUBÜ Konusmalari’nin 70’inci konusmacisi ’Sporda Kariyer ve Basari’ konulu söylesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin oldu. Moderatörlügünü SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nden Ögretim Görevlisi Esra Atis’in üstlendigi söyleside; sporun toplumsal sorumluluk alani ve toplum üzerindeki etkileri, disiplin, kararlilik, motivasyon, liderlik gibi özelliklerin spor perspektifiyle degerlendirilmesi ve Oguz Çetin’in spor kariyeri boyunca edindigi deneyimler konusuldu.

“Basari büyük fedakarliklar gerektirir”

Kisisel gelisimin en önemli parçasinin kararlilik oldugunun altini çizen TFF Futbol Gelisim Direktörü Oguz Çetin, “Öz saygisi çok yüksek bir çocuk olarak yetistim. 60 yillik hayatimda öz saygim, öz disiplinim, gelisime açik olmam, hedef belirliyor olabilmem bunun yaninda öz elestiri yapabilmem basarili olmami sagladi. Beni ben yapan özelliklerimden biri de duygusal olgunluga ulasmam ve öfke kontrolü yapabilmem. Çünkü sporda basari oldugu gibi basarisizlikta var. Bunun bilincinde olmak gerekir. Dogru hedefleri belirleyip kararli bir sekilde kendini bu hedeflere adamissan, bu disiplinlerden uzaklasamazsin ve bu senin yasam tarzin haline gelir. Basari büyük fedakarliklar gerektirir” dedi.



“Tecrübeli kisilerden faydalanmak gerekiyor”

Kendini sürekli gelistirmenin ve bilgiye açik olmanin gerekliliginden bahseden Çetin, “Tecrübeli kisilerden faydalanmak gerekiyor. Her türlü bilgiye açik olmali ve bulundugun konumda kendini en iyi sekilde gelistirmelisin. Ayni zamanda güncel kalabilmek, dünyayi takip edebilmek, o bilgilerle kendini gelistirebilmek ve bunlari karsi tarafa en iyi sekilde aktarabilmek çok önemli. Kendini gelistirmek isteyen insan, merakli ve her türlü bilgiyi alma çabasi içinde olur. Su anda üzerinde çalistigimiz bir Futbol Gelisim Projesi bulunuyor. Bu projenin futbol kültürüne pozitif anlamda büyük katki saglayacagina inaniyorum. Futbolumuzda yasanan sorunlarin çözümü için de fayda üretecegini düsünüyorum” diye konustu.



“81 ilde futbol okullari kurulmasi hedefleniyor”

100 bin çocugu futbolla bulusturma hedefiyle baslanan Futbol Gelisim Projesi hakkinda bilgi veren Çetin, “Bu projeyi SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Serdar ile birlikte yürütüyoruz. 4 yillik stratejisi olan bir proje ve bu yillarin sonunda 81 ilde futbol okullari kurulmasi hedefleniyor. Bu projenin ilk adimini 16 il bazinda baslattik. Projenin basarili olabilmesi için üniversitelerden de destek aldik. Üniversitelerde futbol uzmanligi okuyan son sinif ögrencileri ile is birligi yaptik. Projeye baslarken pilot il olarak Sakarya’yi seçtik. Bu benim için önemli bir ayrinti. Sakarya ilinden projeye çok büyük destek aldik. Bunun için Sayin Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Saribiyik’a çok tesekkür ediyorum. Ilkokullarda ve ortaokullarda çocuklarimiz için futbol kültürü olusturmak, futbol sevgisini artirmak, bunun yaninda temel hareket becerilerinin gelismesi, koordinasyonlarin gelismesi ve sosyallesmenin saglanmasi açisindan katilimciligi da artiracak önemli bir proje yürütüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA