'Turquality Ve Marka Destek Programi Ile 377 Firmanin 400 Markasi Bakanligimiz Tarafindan Desteklenmekte'

Ticaret Bakani Ömer Bolat, "Turquality ve Marka Destek Programi ile yaklasik 377 firmanin 400 markasi Bakanligimiz tarafindan destekleniyor. Turquality’i marka-inovasyon yoluyla ihracat miktarinin katma degerini yükselterek toplam degeri arttirma modeli. Turquality, Türk ürünlerinin dünyada bilinirligini ve cazibesini arttirma programidir" dedi.

'Turquality Ve Marka Destek Programi Ile 377 Firmanin 400 Markasi Bakanligimiz Tarafindan Desteklenmekte'
Ticaret Bakani Ömer Bolat, bu yil 4’üncüsü düzenlenen Turquality-Marka Uzmanlik ve Vizyon Programi’nin kapanis törenine katildi.

Bakan Bolat, programda yaptigi konusmada markalasmanin ihracata katkisinin önemine dikkat çekti. Bakan Bolat, Turquality-Marka Uzmanlik ve Vizyon Programi’nin inovasyon ve markalasma yoluyla ihracatin katma degerini artirmayi hedefledigini belirtti.

Ihracatin Türkiye için olmazsa olmaz oldugunu ifade eden Bakan Bolat, "Ihracat Türkiye açisindan olmazsa olmaz bir zorunluluk. Ihracatta önemli bir yol kat ettik, ama daha çok yolumuz var. Türkiye’nin bu ihracat yolculugunda ’Turquality ve Marka Uzmanlik-Vizyon Programi’ çok önemli bir konumda. Üniversite-sanayi-STK ve biz olmak üzere dörtlü is birligi modeliyle yapilan bu program örnek bir çalisma" dedi.

"Turquality, Türk ürünlerinin dünyada bilinirligini ve cazibesini arttirma programidir"

Programa iliskin de bilgi veren Bakan Bolat, "Turquality’i marka-inovasyon yoluyla ihracat miktarinin katma degerini yükselterek toplam degeri arttirma modeli olarak özetleyebiliriz. Turquality, hizmetlerde, mallarda, ürünlerde yeni büyük markalar gelistirerek Türk ürünlerinin dünyada bilinirligini ve cazibesini arttirma programidir. Bu program çok da basarili olmustur. Bugüne kadar asagi yukari Turquality programina katilan 189 sirketin 205 markasi Turquality destek programi tarafindan destekleniyor. Turquality genel-geçer bir program degil, çok önemli program. Bir alt programi da Marka Destek Programi. Bunda da 291 firmanin 312 markasi desteklenmekte. Bu sekilde Turquality ve Marka Destek Programi ile yaklasik 377 firmanin 400 markasi Bakanligimiz tarafindan desteklenmekte" seklinde konustu.

Bakan Bolat, dünya ihracatindan Türkiye’nin aldigi paya iliskin de verileri paylasti. Bolat, "Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre 2002 yilinda dünya mal ihracatindaki payimiz yüzde 0,49’du, bu rakam 2023 yili sonunda yüzde 1,08’e yükseldi. Hizmet ihracatimiz ise dünyadaki payimiz 2002 yilinda 0,89’du 2023 yili sonunda 1,30’a yükseldi. Bu ülkemiz için basaridir, bunu daha yukari tasima hedefindeyiz. Mal ihracatinda 2028 yilinda dünyadaki payimizi yüzde 1,30’a, hizmet ihracati payimizi da yüzde 2’ye yükseltmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandi.

Bakan Bolat, konusmasinin ardindan Turquality-Marka Uzmanlik ve Vizyon Programi’ni basariyla tamamlayan ögrencilere diplomalarini verdi. Program diploma töreninin ardindan toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA