Sultangazi'de Evlerinden Tahliye Edilen 2 Yasli Kardese Muhtar Sahip Çikti

Sultangazi’de birlikte yasayan yasli 2 kardes, 5 aydir kiralarini ödemedikleri iddiasi ile ev sahipleri tarafindan dava edildi. Açilan dava sonucu çikan tahliye kararinin ardindan 2 kardes esyalari ile birlikte sokakta kaldi. Durumu ögrenen mahalle muhtari kardeslere sahip çikarak otele yerlestirdi.

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi’nde iddiaya göre uzun zamandir birlikte yasayan Halime Ilkçagli (74) ile kardesi Yusuf Ilkçagli (68) bir süre önce ev sahipleri tarafindan 5 aydir kira ödemedikleri iddiasi ile dava edildi. Gelen mahkeme celbine itiraz eden kardesler, kiralarini aksatmadan ödediklerine dair dekontlari mahkemeye sunmalarina ragmen kendileri hakkinda tahliye karari verildi.

Kararin ardindan ev sahibi ise iddiaya göre 2 kardesi aksam saatlerinde esyalari ile birlikte sokaga atti. Gidecek yerleri olmayan kardeslerin durumunu ögrenen mahalle muhtari ise kaymakamlik ile irtibata geçip kardesleri geçici olarak Selahattin Eyyubi Uygulama Oteli’ne yerlestirdi.

Olaya iliskin konusan Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Çigdem Özkan, "Dün aksam saatlerinde bir telefon ile haberdar oldum konudan. Abi kardes yasadiklari evlerinden esyalari ile birlikte sokaga atildiklari konusunda duyum aldim. Hemen arkasindan olay yerine gittim. Gördügüm manzara çok üzücüydü. Bir insan olarak esyalari ile birlikte 2 yasli insan sokaktaydi. Bu durumu gördükten sonra konuyu sosyal yardimlasma vakfimizdaki müdüre hanim ile paylastim. Kendisine konuyu anlattim ve Kaymakam Beye iletti. Bu dogrultuda sag olsunlar 2 yasli insanimiz sokakta kalmaktan kurtulmus oldular. Mahallemizde böyle bir olayin yasamasindan dolayi çok üzgünüm. Umarim bir daha hiç bir yerde bu tür manzaralar ile karsi karsiya kalmayiz. Bu noktada tüm ev sahiplerimizi daha duyarli olmaya, empati kurarak hareket etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA