Ögrenciler 'Minik Eller Büyük Hayaller' Projesi Ile Ögreniyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan "Hayat boyu ögrenme kurumlari, gelecegimiz olan çocuklarimizla bulusuyor” temasiyla gerçeklestirilen proje çerçevesinde ilkokul ve ortaokul düzeyinde ögrencilere yönelik kültürel ve sanatsal sosyal etkinlikler gerçeklestiriliyor.

Ögrenciler 'Minik Eller Büyük Hayaller' Projesi Ile Ögreniyor
"Minik eller büyük hayaller" projesi çerçevesinde Bursa genelinde egitim ve ögretim faaliyeti sürdüren okullarda okçuluktan, tiyatroya, el sanatlarindan, halk oyunlarina, yöresel etkinliklerden, müzik etkinliklerine kadar birçok farkli alanda etkinlikler düzenleniyor. Etkinlige Yildirim Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Nazim Yildiz, Halk Egitim Müdürü Aziz Sonat, Halk Egitim Müdür yardimcilari Nadir Oguz, Aynur Koru katildi.

Minik ögrenciler yörelerinin yemeklerini uygulamali tanitti

Hasan Öztimur 75. Yil Anaokulu ögrencileri tarafindan memleketlerinin yemeklerini tanittiklari “Yöresel yemekler etkinligi” düzenlendi.

Türkiye’nin farkli bölgelerinden yöresel yemeklerin tanitildigi etkinlikte ögrenciler hem sehirler ile ilgili bilgiler verirken, o sehirlere özgü yaptiklari yemeklerinde tanitimini da gerçeklestirdi.

Ögrenciler hem egleniyor hem de ögreniyor

Proje dahilinde Bursa genelinde ilk ve ortaokul seviyesindeki siniflarda çesitli etkinlikler gerçeklestiriliyor. Kanuni Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi Okçuluk Ögretmeni Erdem Gömleksiz koordinatörlügünde 15 ögrenci ile birlikte Geleneksel Türk Okçulugu tanitimi yapildi. Düzenlenen etkinlige 555 ögrenci katilim sagladi.

Yöresel halk oyunlari etkinliklerde sergileniyor

Yunus Emre Ilkokulu’nda gerçeklestirilen, Türk Halk Oyunlari Antrenörü Yavuz Kayacibasi koordinatörlügünde 50 ögrenci ile gerçeklestirilen Bursa ve Aydin yörelerine ait halk oyunlarinin sergilendigi etkinlikte bin 100 ögrenciye sunum yapildi. Türk Halk Oyunlari etkinligi ile ögrencilere ekip çalismasinin önemi, birlikte hareket etmenin gerekliliginin ögretilmesi hedefleniyor.

Ögrenciler baglama sanatini uygulamali ögrendi

Proje çerçevesinde Yildirim Halk Egitim Müzik Ögretmeni Erkan Özer tarafindan Arif Nihat Asya Ilkokulu ögrencilerine uygulamali baglama egitimi verildi.

Türk geleneksel yasaminda önemli yeri bulunana Topuz’un geçmisten günümüze kadarki süreci ögrencilere anlatildi. Baglama tanitildi. Baglama solo ve koro seklinde türküler esliginde çalinip söylendi. Üç bölüm halinde sergilenen etkinlikte 14 ögrenciden olusan baglama korusunu 455 ögrenci dinledi.

Proje dahilinde açilan tiyatro kurslarinda egitim gören ögrencilerin hazirladiklari “Son Kale Çanakkale” oyunu büyük begeni topladi. Alirizabey Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri ve Türkçe ögretmeni Gökhan Çakir koordinatörlügünde ’Son Kale Çanakkale’ tiyatro gösterisi düzenlendi.

18 ögrencinin rol aldigi tiyatro gösterisini 410 ögrenci begeniyle izlendi. Etkinlikle birlikte ögrencilere dramanin önemi vurgulanirken, dramanin kendine güven duyma, bagimsiz düsünme ve karar verme becerisini gelistirdigini, farkli olay ve durumlarla ilgili deneyim kazandirarak yeni davranislar gelistirmesini sagladigi vurgulandi.

Proje çerçevesinde gerçeklestirilen etkinliklerin yil boyunca devam etmesi planlanirken, Milli Egitim Bakanligina bagli egitim kurumlarinda gerçeklestirilen sosyal ve kültürel etkinlikler ile ögrencilerde özgüven ve sorumluluk duygularinin gelistirilmesi ve yeni ilgi alanlari olusturma, milli ve kültürel degerleri kazandirilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA