Kadinlar Baharla Birlikte Pazarda Dogal Ürünleri Satiyor

Baharin gelmesiyle kadinlar pazarindaki ürün çesitliligi de artti. Çogu dogada kendiliginden yetisen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetistirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarinda satan kadinlar aile ekonomilerine katki sagliyor.

Kadinlar Baharla Birlikte Pazarda Dogal Ürünleri Satiyor
Giresun’un köylerinde yasayan kadinlar, evde yaptiklari yöresel ürünler ile yetistirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarinda satarak aile ekonomilerine katki sagliyor.

Kendi yetistirdikleri ürünlerle beraber, dogada kendiliginden yetisen bitkilerin de pazarda yogun ilgi gördügünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldigi için pazarda sattigimiz ürünlerde artti. Kendi yetistirdigimiz lahana, bezelye, kivircik, yesil sogan gibi ürünlerin yani sira dogada kendiliginden yetisen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattigim her sey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladigim sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her seyin pazarda müsterisi oluyor” dedi.



Üretilen her ürünün pazarda yeri var

Her ne kadar kadinlar pazari olsa da üreten herkese pazarda yer oldugunu ifade eden Aydin Öztürk ise, “Artik köylerde pek üreten kalmadi. Köylüler de gelip lahanasini pazardan alir duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktigin degil dogada kendiliginden yetisen birçok bitki de ihtiyaçlarini karsilamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama ragmen köyde üretip gelip pazarda satiyorum ve ihtiyacimi karsiliyorum. Üreten herkese pazarda yer oldugu gibi üretilen her seyinde alicisi oluyor” dedi.

Kaynak: İHA