CHP Lideri Özel Açiklamasi 'Meral Hanim'a Bir Kez Daha Bundan Sonraki Yasaminda Saglik Ve Mutluluklar Diliyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Özgür Özel, 1 Mayis kutlamalari için Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile görüstügünü ancak Yerlikaya’nin bazi istihbaratlar aldigini ve güvenlik gerekçesiyle Taksim Meydani’ni açamayacaklarini söyledigini iletti.

CHP lideri Özgür Özel partisi Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçeklestirilen grup toplantisina katildi.

TBMM’de gerçeklestirilen törenle mazbatasini alan IYI Parti Genel Baskani Müsavat Dervisoglu’nu tebrik eden Özel, “Geçmiste ittifak yaptigimiz IYI Parti’de Sayin Meral Aksener’in görevi birakmasindan sonra onun vedasi ve bir bayrak degisimi vardi. Meral Hanim’a bir kez daha bundan sonraki yasaminda saglik ve mutluluklar diliyorum degerli ailesiyle birlikte. Çoklu bir yarista rekabetçi bir ortamdaki bu parti içi demokrasi Türkiye için önemlidir. Daha önce birlikte grup baskan vekilligi yaptigimiz sayin Müsavat Dervisoglu seçildi. Az önce de mazbatasini almis bir kez daha hayirli ugurlu olsun diyor kendisine ve partisine basarilar diliyoruz” ifadelerini kullandi.

1 Mayis kutlamalari için Taksim Meydani’nin açilmasini konusmak üzere Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile iletisime geçtigini söyleyen Özel, “Dün Sayin Içisleri Bakanini aradim ve bu konudaki talebimi taahhüdümü meseleye koydugumuz kefaleti ifade ettim, is birligi teklif ettim. Kendisi bana görevi geregi birtakim mahsurlari, birtakim istihbaratlari, bir takim yasa disi örgütlerin yapmis oldugu çagrilari da gerekçelendirerek buna izin vermeyeceklerini tekrar etti. Iletisime açik olumlu bir yaklasim içindeydi ama sonuçta bir yasaklama vardi. O, ona yasaklama degil kisitlama diyordu. Yasak degil, kisit var. Iste 50 kisi ile 300 kisiyle geliyorlar. Çelenk koysunlar, yarim saat arayla ayrilsinlar ama biz orayi açmayiz, açamayiz diyordu. Esasen Taksim, Gezi Parki birileri tarafindan kendi egemenlik sancaklariymis da oraya toplum giderse egemenliklerini, iktidarlarini, kaybedeceklerini saniyorlar. Oysa siz bir yasaklamayla egemenlik korumaya basladiysaniz zaten orada artik egemenlikten, muktedirlikten, iktidardan bahsedilemez. Baskiyla güçle tesis edilen iktidarlar eninde sonunda kaybetmeye mahkumdur” ifadelerine yer verdi.

“Polisi de emekçidir, askeri de emekçidir, güvenlik görevlileri de emekçidir”

1 Mayis kutlamalarina katilacak vatandaslara uyarida bulunan Özel, “Buradan tek uyarim en önemsedigim uyarim sudur; 1 Mayis bayramdir. 1 Mayis isçinin, emekçinin bayramidir. Bu ülkenin her ne kadar sendikal haklari olmasa da polisi de emekçidir, askeri de emekçidir, güvenlik görevlileri de emekçidir. Onlara kanunsuz emirler verenler yüzünden ekmekleriyle oynandigi için o emre uymadiginda her türlü disiplin süreciyle tehdit edildikleri için uygulamak zorunda olduklari kararlar, o kardeslerimizin kisisel kararlari degildir. Bazi ortamlarda isçilerle polisleri, güvenlik güçleriyle emekçileri çatistirmak isteyen yasa disi yapilar olabilir ya da yasal zeminde görev yapan bir takim kötü niyetli kisiler olabilir. Her 2 tarafin da provokasyonlari olabilir. Onun için herkesi 1 Mayis’i bayram gibi kutlamaya, 1 Mayis’ta gaz görmek istemedigimizi cop görmek istemedigimizi kelepçe görmek istemedigimizi, 1 Mayis’ta güvenlik güçleriyle çatisma görüntüleri görmek istemedigimizi bir kez daha hatirlatarak tüm kamu görevlilerini sorumluluga, tertip komitelerini de bu konuda kanunsuz emiri veren anayasa tanimazlarla, evladina ekmek götürmek için bu emirlere uymak zorunda olan emekçi polis kardeslerimi birbirinden ayirmak, özdeslestirmemek noktasindaki hassasiyeti bekliyor 1 Mayis isçi emekçi bayramini simdiden kutluyorum” diye konustu.

Ekonomik olarak yayinlanan kamu genelgelerine uyacaklarini söyleyen Özel, kendilerinin de CHP’li belediyelerde yeni bir düzenleme yapacaklarini ve israfi önleme konusunda yeni adimlar atacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA