Baskan Çolakbayrakdar'dan Organik Domates Fidesi Dagitim Etkinligine Davet

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi tarafindan geleneksel hale getirilen ve 2 Mayis Persembe Günü saat 08.30’da 3 farkli noktada 12 bin 250 paket olmak üzere toplam 550 bin kök organik domates fidesi dagitim etkinligine tüm Kayserilileri davet etti.

Baskan Çolakbayrakdar'dan Organik Domates Fidesi Dagitim Etkinligine Davet
Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeslestigini belirten Baskan Çolakbayrakdar, yapilan uygulamanin geleneksel hale getirildigini vurgulayarak, “Kayseri’de ‘Karahidir’ olarak bilinen bölgemizin yerli tohumlariyla yetistirilen domates fidelerimizin, 2 Mayis Persembe Günü saat 08.30’da 3 farkli noktadan dagitimini gerçeklestirecegiz. Kocasinan Belediyesi Hizmet Binasinin karsisinda bulunan Mimarsinan Parki, Beyazsehir Mahallesi’ndeki Kirlangiç Parki ve Ziyagökalp Mahallesi’nde yer alan Merkez Parki olmak üzere 3 bölgede organik domates fidelerini vatandaslarimiza ücretsiz olarak dagitacagiz. Fidelerimizin özelligi; hibrit olmamasi, yeniden tohumlanabilmesidir. Karahidir olarak bilinen ve yerli tohumlardan yetisen ürünler, hem toplumun hem de gelecek nesillerimizin sagligini koruma açisindan çok degerlidir. Bu ürünlerin çekirdeklerini alanlar, gelecek yillarda bu tohumlarla ürün elde etmeyi devam ettirebilirler. Çünkü bu organik ve yerli domates fidesi; çekirdeginden kendisini sürdürebilen, yeni fideler olusturabilen ürünlerdir. Hemsehrilerimin aldigi fidelerden yetisecek domatesleri saglikli ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum. Tüm vatandaslarimizi etkinligimize davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, bu tür saglikli ve organik ürün yetistirme tesviklerine önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA