Susa Azerbaycan Evi'nde Açilis Heyecani

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, yeni dönemin ilk tesisini hizmete açiyor. Azerbaycan Kardeslik Parki’na yaptirilan Susa Azerbaycan Evi 7 Nisan Pazar günü düzenlenecek törenle hizmete girecek. Azerbaycan Diaspora Bakani Fuad Muradov’un yani sira çok sayida Azerbaycanli bürokrat ve yetkilinin katilimiyla gerçeklestirilecek törenin ardindan Azerbaycan Devlet Sanatçisi Azerin de ayni gün aksam Erciyes Kültür Merkezi’nde bir konser verecek.

Susa Azerbaycan Evi'nde Açilis Heyecani
Azerbaycan’in Kültür Baskenti Susa ile Kayseri’nin ‘kardes sehir’ olmasindan sonra baslayan ikili iliskiler çerçevesinde, Talas’in Yenidogan Mahallesi’ndeki 20 bin metrekare alana sahip Azerbaycan Kardeslik Parki içerisinde yaptirilan Susa Azerbaycan Evi, hizmete girdiginde iki ülke ve özellikle iki sehir arasindaki dostluk ve kardesligin simgesi haline gelecek.

Kalabalik bir heyet geliyor

Öte yandan açilis törenine Azerbaycan Diaspora Bakani Fuad Muradov’un yani sira Susa Valisi Aydin Kerimov, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Dr. Resad Memmedov ve çok sayida Azerbaycanli yetkili ile bürokrat katilacak.

“Dostlugun simgesi olacak”

Konuyla ilgili bir degerlendirmede bulunan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Dün, bugün ve yarin her zaman Azerbaycan’in yanindayiz. Tek millet, iki devlet ilkesiyle kardesligimizi pekistirecek adimlar atmaya devam ediyoruz. 2022 yili Kasim ayinda Azerbaycan Kardeslik Parki’nin açilisini yapmis, park içerisinde bulunacak Susa Azerbaycan Evi’nin de temelini atmistik. Kisa sürede yapimini tamamladigimiz bina, iki ülke arasindaki dostluk ve kardesligi simgeleyecek çok güzel bir merkez oldu.” dedi.

Azerbaycan’a özgü kültürel unsurlarin yer alacagi Susa Azerbaycan Evi’ni ziyaret edenler, Azerbaycan kültürünü yakindan tanima firsati bulacak. Merkezde diger yandan iki ülke tarafindan ortak programlar düzenlenecek.

Kültür evinin önünde ayrica Susa’da yer alan ‘Isa Çesmesi’nin bir benzeri bulunuyor. Öte yandan alanda, Azerbaycan’in Karabag bölgesindeki Hocali kasabasinda 1992 yilinda Ermenistan tarafindan katledilen 613 sivilin isimlerinin yer aldigi Hocali Sehitleri Aniti da yer aliyor.

Susa Azerbaycan Evi’nin açilisi, Azerbaycan’dan gelecek yetkililer ve Kayseri protokolünün katilimiyla 7 Nisan pazar günü saat 16.00’da Talas Yenidogan Mahallesi Azerbaycan Kardeslik Parkinda gerçeklestirilecek.

Azerin konseri heyecanla bekleniyor

Açilisin ardindan “Çirpinirdin Karadeniz” sarkisiyla gönüllere ve hafizalara kazinan ünlü sanatçi Azerin, saat 21.30’da Erciyes Kültür Merkezinde bir konser verecek. Konser, Talas Belediyesi’nin tüm kültür sanat etkinliklerinde oldugu gibi ücretsiz olarak izlenebilecek.
Kaynak: İHA