Sinop Belediye Baskani Seçilen Metin Gürbüz, Mazbatasini Aldi

31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri sonucunda Sinop Belediye Baskani seçilen Metin Gürbüz, mazbatasini aldi.

Sinop Belediye Baskani Seçilen Metin Gürbüz, Mazbatasini Aldi
CHP’den Sinop’un yeni belediye baskani seçilen Metin Gürbüz beraberindeki esi Özlem Gürbüz, CHP Sinop Milletvekili Baris Karadeniz, Il Baskani Av. Aykut Cem Yalçinkaya, Merkez Ilçe Baskani Samet Bayrak ile Sinop Adliyesine giderek Sinop Il Merkez Ilçe Seçim Hakimi Eda Kalender’den mazbatasini teslim aldi.

Mazbatasini alan Baskan Metin Gürbüz yaptigi konusmada, “Önümüzdeki süreçte kentin sorunlarinin çözümüne yönelik sahada birçok çalisma yapmistik. Hem o projelerimizi hem de vaatlerimizi hayata geçirmenin mutlulugunu yasayacagiz. Fakat bize mutluluk katan 2 tane 100 yillik sey var. Bir de 3’üncüsü var. Bin tanesi Cumhuriyetimizin ikinci 100 yilina basladik. Ayni zamanda partimizin de ikinci 100 yili. Bu tarihi günde ayni zamanda bizim Kastamonu’dan ayrilarak il olmamizin da 100 yillik bir kent gelenegi var. Bu zaman içerisinde görev yapmis tüm belediye baskanlarima tesekkür ederim" dedi.

Gürbüz, daha sonra Sinop Belediyesi binasinda düzenlenen devir teslim töreni ile Baris Ayhan’dan görevi devraldi. Burada görevi devralan Metin Gürbüz, “Mazbatamizi aldik. Bugünden itibaren Sinoplulara hizmet edecegiz. Baris Baskanima çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Önceki dönem Belediye Baskani Baris Ayhan ise “31 Mart aksami bize çok güzel bir gece yasattiniz. Inanin uzun zamandan beri mutluluk gözyaslari döktük. Türkiye’nin bir çok yerinde hem sizin Sinop Belediye Baskani seçilmeniz hem Türkiye’de partimizin 1’inci parti olmasi, Türkiye’nin büyük bir çogunlugunun çok büyük bir kisminin Cumhuriyet Halk Partili belediye baskanlari tarafindan yönetiliyor olmasi bizim için bir gurur kaynagi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA