44 Numaradan 2 Milimetreye Açiklamasi Hobi Olarak Basladi, Rekorlar Kitabina Girmek Istiyor

Sakarya’nin Akyazi ilçesinde 59 yildan beri ayakkabi tamirciligi ve imalati yapan 75 yasindaki Alaattin Uzun, 44 numarayla baslayip 2 milimetreye kadar küçülttügü minyatür ayakkabi tasarimlariyla Guinness rekorlar kitabina girmek istiyor.

44 Numaradan 2 Milimetreye Açiklamasi Hobi Olarak Basladi, Rekorlar Kitabina Girmek Istiyor
Akyazi ilçesinde 22 metrekare alan içerisinde 59 yildan beri çanta, ayakkabi, bot ve deri montlarin boyasini, tamirini ve fermuarlarini yapan 75 yasindaki Alaattin Uzun, hobi olarak bos zamanlarinda minyatür ayakkabi yapmaya basladi.

44 numarayla baslayip 2 milimetreye kadar küçülttügü ve igne ucuyla yaptigi minyatür ayakkabi tasarimlari görenleri sasirtiyor. Mesleginde bir egitim almayan ve ustasinin da kendisi oldugunu söyleyen 75 yasindaki Uzun, tasarladigi mini ayakkabilarla Guinness rekorlar kitabina girmek istiyor.

“44 numara ayakkabiyi 2 milimetreye kadar düsürdüm”

44 numaradan baslayarak 2 milimetreye kadar ayakkabi tasarlayan 75 yasindaki Alaattin Uzun, "Meslege çok hevesliydim ve benim kendi ustam yok. Ben burada çalisirken kendi kendime usta oldum ve 59 yildan beridir de devam ediyorum. Ben 44 numara ayakkabidan baslayarak küçük ayakkabilarda yapmaya basladim. Bu iste basarabildigimi gördüm ve ayakkabilari 10 milimetreden 2 milimetreye kadar küçülttüm. Esim, dostum bu minyatür ayakkabilari yaptigim için bana sasiriyor ve nasil yaptigimi merak ediyorlar. Bu durumda beni sevindiriyor ve kendimle gurur duymami sagliyor. Ben bu isi hobi olarak yapiyorum ve rekorlar kitabina girmek istiyorum. 44 numara ayakkabiyi 2 milimetreye kadar düsürdüm” dedi.

Kaynak: İHA