Yozgat'ta Kayisi Agaci Siddetli Rüzgarda Devrildi, Çaglalari Kapisildi

Yozgat’ta etkili olan saganak yagis ve siddetli firtinada kayisi agaci devrildi. Kayisi agacinin çaglalari mahalle sakinleri tarafindan toplandi.

Yozgat'ta Kayisi Agaci Siddetli Rüzgarda Devrildi, Çaglalari Kapisildi
Asagi Nohutlu Mahallesi’nde Yimpas Siteleri önünde bulunan kayisi agaci, siddetli rüzgar nedeniyle kökünden koparak yola devrildi. Mahallede trafik kisa süreligine dururken, devrilen kayisi agacinin çaglalari mahalle sakinleri ve çocuklar tarafindan toplandi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, agaci hizar makinesi ile kesip kamyona tasiyarak yolu kisa sürede açti.

Mahalle sakinlerinden Orhan Mercan, “Evde esimle oturuyordum, agaç bir aracin üstüne devrilmisti. Araçta çok hasar yoktu, sadece küçük çizikler vardi. Rüzgar çok siddetliydi, diger elma agacinin da gövdesi kirildi. Iyi ki kimsenin üzerine düsmedi, durumu hemen itfaiyeye bildirdim” dedi.

Cemil Cansever Rüzgar isimli vatandas da, “Rüzgar bir hayli siddetliydi, kayisi agaci devrildi. Biz de çagla topluyoruz. Daha önce kayisilar çok yüksekteydi, yetisemiyorduk. Simdi topluyoruz. Apartmanin demirleri de düstü, çok kötü oldu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA