Protokol Imzalandi, Sanayinin Gelecegine Isik Tutacaklar

Sanayide Kadin Eli Kalkinmanin Temeli Projesi kapsaminda, STSO ile özel bir akademi arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi.

Protokol Imzalandi, Sanayinin Gelecegine Isik Tutacaklar
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) ve özel bir akademi arasinda yapilan protokolle hem sanayicinin ihtiyaci olan nitelikli personeli saglamak hem de kadinlara is gücü piyasasinda destek olmak amaciyla kadin kursiyerlere CNC operatörlügü basta olmak üzere yeni teknolojilere uygun mesleki yetenekler kazandirilacak ve bu alanlarda istihdam edilmeleri saglanacak. Projenin ilk protokolü özel bir firmanin akademisi ile imzalandi. Diger sanayici üyelerle de protokoller imzalanarak kaynak operatörü, elektronik teknolojisi ve ihtiyaç duyulan her alanda kadinlara özel mesleki egitimler verilecek.

STSO Yönetim Kurulu Baskani Zeki Özdemir programa katilan Sivas’in ilk kadin Belediye Baskan Yardimcisi Esra Meran Uslu’yu tebrik ederek, “STSO Meclisinin daha fazla kadin meclis üyesi ile temsil edilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Özdemir, “Sanayide Kadin Eli Kalkinmanin Temeli” projesini 2014 yilinda tescil ettirdiklerini belirterek, kadinlarin is gücü piyasasinda sadece el emegi göz nuru gibi kavramlarla degil, sanayide de yer edinmesi gerektigini ifade etti.

“Diger sanayicilerimizi de projenin içerisinde olmaya davet ediyorum”

Baskan Zeki Özdemir konusmasinin devaminda su ifadelere yer verdi, “Firmamiz, disaridan gelip kendi memleketinde Demirag OSB’de yatirim yapan firmalarimizdan bir tanesi. Firmayi egitime verdikleri önemden kutuluyor ve bu projeyi onlarla birlikte hayata geçirmekten mutluluk duydugumuzu belirtmek istiyorum. Sivas’ta üretim yapan diger sanayicilerimizi de kendilerinin belirleyecegi sektörlerde bu projenin içerisinde olmaya davet ediyorum” diye konustu.

“Sivas’tan baslayan baslangiçlar basarili olur”

STSO Meclis Baskani Osman Yildirim ise; Cumhuriyet tarihinin ilk kadin dernegi olan Anadolu Kadinlari Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’nin 1919 yilinda Sivas’ta kuruldugunu hatirlatarak Sivas’tan baslayan baslangiçlarin basarili oldugunu belirtti.

20 yildir sanayi sektöründe faaliyet gösterdigini aktaran Sivas Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Seyda Haksever, “projenin hayata geçmesine öncülük edip, kadinlarimizin çalisma hayatinda daha fazla var olmasi gerektigini her zaman vurgulayan STSO Baskanimiz Zeki Özdemir’e tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

“Sanayimizin gelecegine odamizla birlikte isik tutacagiz”

Firmanin Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydogdu ve TOBB Kadin Girisimciler Kurulu Baskan Yardimcisi, sektörlerin ihtiyaci olan nitelikli istihdam sorununu gidermek amaciyla akademinin 2015 yilinda kuruldugunu belirtti.

Aydogdu, “Bu is birligimizle birlikte sanayimizin gelecegine odamizla birlikte isik tutacagiz ve sektörümüzün ihtiyaçlarina uygun nitelikli, aranilan eleman ihtiyacini da karsilamis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA