Minik Eller Büyük Hayaller Ile Bilimsel Bitki Çizimi Yapti

Zonguldak’in Gökçebey ilçesinde ana sinifi ögrencileri, "minik eller büyük hayaller" etkinliginde bilimsel bitki çizimi yapti.

Minik Eller Büyük Hayaller Ile Bilimsel Bitki Çizimi Yapti
Milli Egitim Bakanligi’nin yürüttügü projeye uygun olarak Gökçebey Halk Egitimi Merkezi bünyesinde egitim gören Ana Sinifi ögrencileri ile geleneksel sanatlar ile kültürel mirasin tanitilmasi, ögrencilerde yeni ilgi alanlari olusturulmasi ve yeteneklerini kesfetmeleri amaciyla; "Hayat Boyu Ögrenme Kurumlari, Gelecegimiz Olan Çocuklarimizla Bulusuyor" temasiyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” adli etkinlikler kapsaminda “ Bilimsel Bitki Çizimi ve Ressamligi" etkinligi gerçeklestirildi.

Sanat ve Tasarim alani Usta Ögreticisi Çigdem Sude Karabacak ve anasinifi ögretmenleri Ayse Aslan Akbag ile Melike Çoraman’in nezaretinde ögrenciler ilgi duyduklari bitkileri inceleyip bitkileri dogru, oldugu gibi, görülen sekilde kagida karakalem çizimini yaptiktan sonra akrilik ve sulu boya kullanilarak boyamasi yapti. Hüsn-i Hat,Ebru,Tezhib, Minyatür,Çini,Kat-i, Cilt sanati gibi Geleneksel Türk Sanatlari içinde yer alan Bilimsel Bitki Çizimi ve Ressamligi sanatinin ana sinifi ögrencilerine tanitilmasi amaciyla öncelikle Halk Egitimi Merkezinin bahçesinde yer alan agaç, çiçek ve bitkilerin gözlenerek incelemesi yapildi.

Halk Egitimi Merkezi Müdürü Satilmis Erenoglu Geleneksel Türk Sanatlarinin tanitilmasi amaciyla Gökçebey’deki okullarda yil içerisinde degisik etkinliklerin uygulanabilmesi için planlama ve organizasyonlarin yapilacagini ifade etti.

Kaynak: İHA