Giresun'da 27. Fevzi Bayazitoglu Tiyatro Günleri 1 Mayis'ta Perdelerini Açiyor

Giresun Belediyesi Sehir Tiyatrosu tarafindan bu yil 27.’si düzenlenecek Geleneksel Fevzi Bayazitoglu Tiyatro Günleri Tanitim Toplantisi, Giresun Belediye Baskani Fuat Köse’nin katilimiyla gerçeklestirildi.

Giresun'da 27. Fevzi Bayazitoglu Tiyatro Günleri 1 Mayis'ta Perdelerini Açiyor
Vahit Sütlas Sahnesi’nde 1-12 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek etkinlikte Amasya, Eskisehir, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon ile Kosova’dan 9 ayri tiyatro toplulugu sanatseverlerle bulusacak.

Tanitim toplantisinda açilis konusmasi yapan Giresun Belediye Baskani Fuat Köse, tiyatronun toplum yasamina dair önemine vurgu yaparak “Tiyatro toplumlara güzellik, saygi, sevgi, hosgörü, uygarlik gibi çok önemli degerler katan, bizi bize göstererek, yasamimiza ayna tutmak suretiyle kendimizi sorgulamamizi saglayan; dünyanin en köklü ve en etkili sanatidir. 27. Fevzi Bayazitoglu Tiyatro Günleri ile bu büyülü sanatin tüm güzelliklerini Giresunumuzda hep birlikte yasayacagiz. Toplumlarin gelismesinde ve ilerlemesinde çok önemli bir yeri olan, uygarlik tarihinin en köklü sanati tiyatronun; farkli türlerindeki örneklerini salonumuzda izleyecegiz. Bizler, sanatin insan yasamindaki degerini ve önemini biliyoruz. Atamizin dedigi gibi, “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus olur”. Bizler Giresun Belediyesi olarak bu duyarlilik ve farkindalikla, tüm Giresunlu hemsehrilerimizi, tüm komsularimizi bu sanat sölenine bekliyoruz. Katilan tüm tiyatro topluluklarina, emegi geçen çalisma arkadaslarimiza ve basimiza tesekkür ediyorum. Perdemiz hiç kapanmasin, daha aydinlik yarinlar için; yasasin sanat, yasasin tiyatro diyoruz” seklinde konustu.

Giresun Belediyesi Sehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Dr. Erdal Yildirim, gerçeklesecek etkinligin tam bir tiyatro festivali olacagini belirterek “27. Fevzi Bayazitoglu Tiyatro Günleri’nde her türden oyunu agirlayip, tiyatronun her türünün örneklerini burada görebilecegiz. Özellikle Kosova’dan gelen oyun bizim için çok renkli olacak. Hem metin itibariyle hem reji ve dil itibariyle tiyatronun evrensel bir sanat oldugunu bizlere gösterecek. Bu oyunu üst yazi teknigi ile seyircimize sunacagiz. Açilisi Giresun Belediyesi Sehir Tiyatrosu olarak ‘Kafkas Tebesir Dairesi’ adli oyunumuzla biz yapacagiz ardindan birbirinden farkli türdeki 10 ayri oyun tiyatro severlerle bulusacak” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA