GAÜN Erasmus+ Ka220 Hed Projesinin Vilnius Toplantisi Basariyla Tamamlandi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Basaran yürütücülügünde gerçeklestirilen STEAM Egitiminde Girisimcilik Standartlarinin Belirlenmesi projesinin besinci ulus ötesi toplantisi, Ispanya, Italya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye’den akademisyenlerin katilimiyla Vilnus VGTU ininerijos licjus ev sahipliginde Litvanya’da gerçeklestirildi.

GAÜN Erasmus+ Ka220 Hed Projesinin Vilnius Toplantisi Basariyla Tamamlandi
Toplantida, proje kapsaminda gerçeklestirilecek egitimler ve girisimcilik standartlarinin belirlenmesi hedefleri üzerinde fikir alisverisinde bulunarak projenin planlamasi yapildi. Ayrica Litvanya’dan 25 ögretmenin katilimiyla proje kapsamindaki egitimler verilmeye baslandi. 250 Bin Euro bütçe destegiyle Avrupa Birligi tarafindan desteklenen projenin, girisimcilik egitimi alaninda önemli bir çalisma olmasi bekleniyor. Projenin basarili bir sekilde tamamlanmasiyla, katilimci ülkelerde girisimcilik standartlarina yönelik daha kaliteli bir egitim imkâni saglanmasi hedefleniyor.

Proje, standartlar belirlenmis ve ögretmenler için uygulanabilir girisimci odakli STEAM egitimi için bir model gelistirmeyi amaçliyor. Gelistirilecek bu model ögretmen yetistirmede girisimcilik odakli STEAM egitimi için yol gösterici olacak. Literatürde bir bosluk olarak tespit edilen ögretmen ve ögrencilerin girisimcilik becerilerini destekleyecek pratik STEAM etkinlikleri olusturmaya yönelik standartlar için bir rehber olusturulacak.

Projenin hedeflerine ulasmasina yönelik etkinlikler olarak çeviri proje toplantilari (ögretmen egitimi ve siniflarda STEAM uygulamalari), STEAM standartlarinin belirlenmesine yönelik toplanti ve yesil Avrupa uluslararasi konferansi gerçeklestirilecek. Bu projeden elde edilen veriler isiginda STEAM için standart bir yapi olusturulacak. Bu standart yapi, yapilacak STEAM çalismalarinin nasil olmasi gerektigine dair arastirmalara temel olusturacak, bugüne kadar yapilmis olan STEAM egitiminin uygunlugunun degerlendirilmesine de imkan saglayacak.

Doç. Dr. Mehmet Basaran’in yürütücülügü ve koordinesinde olan projeye Ispanya’dan Doç. Dr. ngeles Bueno Villaverde ve ekibi, Italya’dan Doç. Dr. Assante Dario ve ekibi, Yunanistan’dan Prof. Dr. Euripides Hatzikraniotis ve ekibi, Portekiz’den Dr. Jardim Nilza ve ekibi, Litvanya’dan Smalinsk Ernesta ve ekibi ile Türkiye’den Prof. Dr. Birsen Bagçeci, Dr. Ögr. Üyesi Gürsu Asik ve ekibindeki akademisyenler katki saglayacak.
Kaynak: İHA