Artvin Ormanlarinda Zararli Böceklerle Karsi Kuslar Devrede

Artvin Orman Bölge Müdürlügü, ormanlarda zararli böceklerle biyolojik mücadele kapsaminda kus popülasyonunu arttirarak zararli böceklerin tüketimini saglamak amaciyla ormanlara bin adet kus yuvasi asti.

Artvin Ormanlarinda Zararli Böceklerle Karsi Kuslar Devrede
Artvin Orman Bölge Müdürlügü, biyolojik mücadele kapsaminda çalismalarini sürdürüyor. Kentte ormanlar için tehdit olusturan ve üreme enerjileri yüksek olan zararli böcekler, uygun iklim kosullarinda hizla çogalarak agaçlarin kurumasina neden oluyor. Bu zarari önlemek ve orman zararlilarini dogal denge sinirlarinda tutabilmek adina Bölge Müdürlügünce yürütülen, mekanik, biyoteknik ve biyolojik mücadele çalismalari sürüyor.

Dogal hayatin devamliligi için yürütülen biyolojik mücadele çalismalari kapsaminda orman zararlisi böceklerin özellikle salgin durumuna geçmeden, yogun oldugu bölgelere suni kus yuvalari asilarak tabiatin dengesini bozmadan zararli böceklere karsi tedbir aliniyor. Yapilan bu çalismalar sonucunda hazirlanan suni kus yuvalari belirlenen ormanlik alanlara asilarak zararli böceklerin tüketimi amaçlanarak popülasyonu dogal denge sinirlari içerisinde kalmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA