Kayip 17 Yasindaki Esma Bulundu

Samsun’da 11 gündür kayip olan 17 yasindaki kiz çocugu bulundu.

Kayip 17 Yasindaki Esma Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Ladik ilçenin kirsal mahallesi olan Küpecik’te ailesiyle birlikte ikamet eden 17 yasindaki Esma Yigman, 16 Nisan gecesi evinden ayrildi ve kayiplara karisti. Ailesi kizlarinin hayatindan endise ederek bulunmasi için jandarmadan yardim istedi ve kayip basvurusunda bulundu.

Esma’yi bulmak için jandarma ve polis seferber oldu. Yapilan arastirma sonucu kaybolduktan bir gün sonra Samsun Otogari’nda görüldügü tespit edilen Esma’nin daha sonra izini süren jandarma ve polis son olarak Amasya’nin Merzifon ilçesi Merzifon Çorum karayolunda görüldügünü tespit ederek, görgü sahitlerinin ifadesine basvurdu.

Baba Seydahmet Yigman kizinin bulunmasi için Ankara, Çorum ve Samsun arasinda adeta mekik dokudu. Acili aile kizlarinin yasindan daha küçük bir görüntüye sahip oldugunu belirterek, basina bir olay gelmeden bulunmasini istedi.

Kayip Esma ikamet etti Küpecik Mahallesi’nde sahibi il disinda bulunan bir evde bulundu. Kiz çocugunun kimsenin olmadigi bildigi evde saklandigi ve ev sahipleri dün aksam evlerine dönünce açliktan bitkin halde bulundugu ögrenildi. Ailesi tarafindan Ladik Devlet Hastanesine kaldirilan Esma Yigman, Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Samsun’daki hastanede gerekli tedavisi yapilan ve saglik durumunun iyi oldugu ögrenilen Esma Yigman’nin bugün taburcu edildigi ögrenildi. Kizlarinin bulunmasi üzerin Yigman ailesi büyük sevinç yasadi.
Kaynak: İHA