Mobilya Ustasi Atik Malzemelerden Yaptigi Sali Asi Nehri'yle Bulusturdu

Hatay’da yasayan mobilya ustasi Hidayet Yeniocak, atik malzemelerden 10 günlük sürede yaptigi sali ’macera heveslisiyim’ diyerek Asi Nehri’yle bulusturdu.

Mobilya Ustasi Atik Malzemelerden Yaptigi Sali Asi Nehri'yle Bulusturdu
Defne ilçesinde mobilyacilik yapan 56 yasindaki Hidayet Yeniocak, 5 yildir aklinda olan hayalini gerçeklestirdi. Mobilya ustasi Yeniocak, ailesinin karsi çikmasina ragmen 10 günlük sürede atik malzemelerden yaptigi sali Asi Nehri’yle bulusturdu. Salda kullandigi fiçilarla batmayi önleyen Yeniocak, "Macera hevesliyim" diyerek basladigi yolculugu sorunsuz olarak tamamlamayi basardi.

“Sal devrilir diye düsündüm ve fiçi kullandim”

Asi Nehri’nin dalgali oldugunu bilerek fiçi kullandigini belirten Yeniocak, “Macera heveslisiyim, degisik seyler yapmayi seviyorum. El yapimi bir sal yaptim. Simdi geldim, Asi Nehri’ne birakip direkt yolculuga çikacagim. Sal devrilir diye düsündüm ve fiçi kullandim. Asi çalkalandigi için devrilir diye düsündüm, fiçilar devrilmez ve su yüzeyinde kalir. Bu sekilde Asi’ye indirecegim ve binip gidecegim” dedi.



“Esime ve çocuklarima söz ettim ama hos karsilamadilar”

Ailesinin sal ile yapacagi yolculugu olumlu karsilamadigini belirten Yeniocak, “Bu plan benim hayalimde 4-5 yildir vardi. Ama bu seneye kismet oldu. Atik malzemeler kulandim ve saglam oldugunu düsünüyorum. Kesinlikle batmayacagini ve eglenceli olacagini düsünüyorum. 10 günde yaptim. Esime ve çocuklarima söz ettim ama hos karsilamadilar. Çekindiler, ben de heyecanimi yasayacagim dedim ve çok heyecanliyim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA