Gelecegin Mimarlari, 'Mimar Sinan'i Anlamak' Etkinliginde Bir Araya Geldi

‘Mimar Sinan’i Anlamak’ etkinligi ile bir araya gelen gelecegin mimarlari; yüzlerce eseri ile Türk tarihinin en büyük dehalarindan Mimar Sinan’in ustaligini, yenilikçiligini ve kültürel mirasa katkilarini yakindan inceledi.

Gelecegin Mimarlari, 'Mimar Sinan'i Anlamak' Etkinliginde Bir Araya Geldi
Yakin Dogu Üniversitesi Mimarlik Fakültesi’nin düzenledigi ‘Mimar Sinan’i Anlamak’ etkinliginde, mimarlik ögrencileri ile alanin önemli akademisyenleri, büyük ustanin biraktigi izleri ele alarak Mimar Sinan’in mirasini ve mimarlik alanindaki önemini ele aldi. Yakin Dogu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salonu’nda gerçeklestirilen etkinlik yogun bir katilimla gerçeklesti.

Etkinligin açilis konusmasini; Yakin Dogu Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zihni Turkan ile Mimari Restorasyon Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Havva Arslangazi Uzunahmet gerçeklestirdi.

Tüm gün süren etkinligin ilk bölümünde; Istanbul Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Restorasyon Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, çevrimiçi olarak katilarak Mimar Sinan’in eserleri ve günümüzdeki restorasyonlari hakkinda bir sunum yaparak sonrasinda ögrencilerin sorularini da cevapladi.

Etkinligin ögleden sonraki bölümünde ise Mimar Burhan Atun, meslekteki 50 yilini ve ögrencilik döneminden günümüze kadar yaptigi mimari çalismalarini görsellerle sunarak ögrencilere bir mimarin yasami hakkinda bilgiler aktardi. Atun, 50 yillik meslek yasami boyunca gerçeklestirdigi yüzlerce tasarimi ve uygulamayi detaylariyla anlatti ve mimarligin profesyonel yasamdaki yeri ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Etkinligin sonunda, Mimar Burhan Atun ve etkinligin organizasyon komitesi üyelerine Prof. Dr. Zihni Turkan tarafindan tesekkür belgeleri takdim edildi.

Prof. Dr. Zihni Turkan: Çagimiza uygun yeni yapilar insa etmek ve kültürel mirasi korumak için çalismaya devam edecegiz

Düzenledikleri etkinlik ile Mimar Sinan’nin mirasini gelecek nesillere aktarmayi hedeflediklerini belirten Yakin Dogu Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zihni Turkan, “Mimar Sinan, sadece Türk dünyasinda degil, dünya mimarlik tarihinde essiz bir yere sahiptir. Eserleriyle sadece mimarlik degil, ayni zamanda sanatin ve kültürel birikimin gücünü ortaya koymustur. Bizler, bu etkinlikle ögrencilerimize Mimar Sinan’in degerini hatirlatmak ve onun ilham verici eserlerinden dersler çikarmalarini saglamak istedik” dedi.

Kaynak: İHA