Esinden Tezgahi Aldi, 17 Yildir Müsterilerinin 'Simitçi Teyzesi' Oldu

Konya’da esi ise girince simit tezgahinin basina geçen ve müsterilerinin ’Simitçi Teyzesi’ olan Elife Öztürk, 17 yildir her gün sabah erken saatlerde tezgahinda simit satarak evinin geçimine katki sagliyor.

Esinden Tezgahi Aldi, 17 Yildir Müsterilerinin 'Simitçi Teyzesi' Oldu
Konya’da 17 yildir açtigi simit tezgahiyla evinin geçimine katki saglayan Elife Öztürk, yillardir müsterilerini güler yüzüyle karsiliyor. Üç çocuk annesi 63 yasindaki Elife Öztürk, daha önce simit tezgahinda satis yapan esinin ise baslamasi nedeniyle Besyol Kavsaginda bulunan simit tezgahini 17 yil önce devraldi. Isini, soguk sicak demeden bir gün bile aksatmayan Öztürk, esinin seker, yüksek tansiyon ve kalp hastaligi oldugunu, kendisinin de romatizma rahatsizliginin bulundugunu söyledi.

Elife Öztürk, her gün sabahin erken saatlerinde tezgahinda simit satarak evinin geçimine katki saglarken, müsterilerinin ’Simitçi Teyzesi’ oldu. Parasi olmayan çocuklardan da okula aç gitmesinler diye ücret almayan Elife Öztürk, 17 senedir bu tezgahta simit sattigini söyledi.



“17 senedir bu tezgahta simit satiyorum”

Yillardir simitçilik yapan 3 çocuk annesi Elife Öztürk, Konya’ya 1998 yilinda Kadinhani ilçesinden geldiklerini anlatarak, “Esim burada tezgahta çalisiyordu. Güvenlik sertifikasi alinca, orasi bizim ekmek teknemiz ben çalistirayim, hiç olmazsa sen yine issiz kalirsan tezgahin basina geçersin dedim. 17 senedir bu tezgahta kis ayinda da yaz ayinda da simit satiyorum” dedi.



"Tek istegim tezgahimin etrafini soguktan korunacak sekilde yaptirmak”

Isini severek yaptigini, kis aylarinda biraz zorlandigini anlatan Elife Öztürk, “Çalisiyorum ama kisin az zorlaniyorum. Soguk gerçekten zor oluyor. Ayaklarim üsüyor, romatizma oldu. Yas ilerledi, yas ilerleyince kolay degil sogukta çalismak ama yapacak bir sey yok. Esim emekli oldu ama düsük maastan aliyor. Ben ömrüm yettigince ekmegimizi nasil olsa kazaniyorum. Tek istegim tezgahimin etrafinin soguktan korunacak sekilde yaptirilmasi” seklinde konustu.

Simitçi Elife Öztürk’ün müsterileri ise kendisinden memnun olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA