Esenyurt Belediye Baskani Özer, Sokak Köpegini Yagmurdan Koruyan Çocugu Makaminda Agirladi

Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’ta geçtigimiz günlerde yasanan saganak yagis sirasinda yanindaki sokak köpegini yagmurdan islanmamasi için tahta parçasi ile koruyan 10 yasindaki Ayaz Güney ve ailesini makaminda agirladi. Duyarli davranisindan dolayi küçük Ayaz’a tesekkür eden Baskan Özer, “Hayvan sever, köpegi yagmurdan koruyan güzel, koca yürekli adam” diye konustu.

Esenyurt Belediye Baskani Özer, Sokak Köpegini Yagmurdan Koruyan Çocugu Makaminda Agirladi
Esenyurt’ta geçtigimiz günlerde etkili olan saganak yagista,10 yasindaki Ayaz Güney’in bir köpegi islanmamasi için tahta parçasiyla korudugu görüntüler medyada genis yer bulmustu. Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer hem küçük Ayaz ile tanismak hem de duyarli davranisindan dolayi tesekkür etmek ailesiyle birlikte makaminda agirladi. Ayaz ve kardesleriyle bir araya gelen Baskan Özer, onlara çesitli hediyeler vererek sokak hayvanlarina gösterdikleri sefkatten dolayi tesekkür etti.

“Bu güzel davranis herkese örnek olmali”

Konu ile ilgili konusan Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, “Hayvan sever, köpegi yagmurdan koruyan güzel, koca yürekli adam. Tebrik ederim seni. Bugün aslinda toplumda bir farkindaligi olusturmak ve büyütmek adina sevgili Ayaz’i kabul ettim. Bunun da özellikle bilinmesini istedim. Insanlar ve doga, Insanlar ve hayvanlar, bir arada yasamak zorundadirlar. Bu anlamda hayvanlarin da insanlar gibi bir takim haklari vardir. Doganin da aslinda sürdürülebilir olmasi için bir hakka, hukuka tabi olmasi gerekir. Biz olmasak da doga ve hayvanlar kendi baslarina yasamlarini sürdürebilirler. Ama doga olmazsa biz yasamimizi kendi basimiza sürdüremeyiz. Hayvanlar ayni zamanda insanlarin dostlaridir. Bizim sosyopsikolojik yapimizin daha kuvvetli olmasi için ihtiyaç duydugumuz bir çesit yasam arkadaslarimizdir. Bu nedenle onlari korumak, kollamak da bizim insani görevimizdir. Hayvanlara karsi islenen suçlarinda bir hukuka baglanmasi gerekir. Bu isin bir yani ama diger yani bizim hayvanlari sevmemiz, korumamiz ve kollamamiz gerekir. 10 yasinda bir çocuk olarak yürümüs oldugu sokaktaki bir köpegin yagmurda islandigini görünce onun koca yüregi devreye girer ve buldugu bir tahta parçasiyla o hayvani yagmurdan korumaya çalisir. Ben de bunu duydugumda bu farkindaligi büyütmek adina kendisini tebrik etmek, kucaklamak ve koca yüreginden öperek ödüllendirmek için buraya davet ettim. Sevgili Ayaz’in bu güzel davranisinin toplumda herkese örnek olmasini diliyorum. Senin yolunun aydinlik ve açik olmasini diliyorum” dedi.



“Onu mahallemizde besliyoruz”

Kendisini makaminda agirlayan Baskan Özer’e tesekkür eden Ayaz Güney, “Eve giderken yagmur yagiyordu. Köpek çok titriyordu ben de üzüldüm ve tahta parçasi koydum köpek üsümesin, islanmasin diye. Simdi onu mahallemize aldik. Besliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA