Yazar Özlüoglu Açiklamasi 'Edebiyat, Unutulanlari Yasanir Kiliyor'

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi Edebi Kazilar söylesilerinin yeni dönemdeki ilk konugu olan Polat Özlüoglu, ödüllü kitabi “Annem, Kovboylar ve Sarhos Atlar” üzerine okurlarla keyifli bir söylesi gerçeklestirdi. Özlüoglu, “Edebiyat, unutulanlari yasanir kiliyor” dedi.

Yazar Özlüoglu Açiklamasi 'Edebiyat, Unutulanlari Yasanir Kiliyor'
Nilüferli okurlari edebiyatin büyülü dünyasinda yolculuga çikaran “Edebi Kazilar” söylesileri, yeni dönemin ilk bulusmasini gerçeklestirdi. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlügü tarafindan Akkiliç Kütüphanesi’nde gerçeklestirilen bulusmayi, okurlar ilgiyle takip etti. Yasemin Sungur’un moderatörlügünü yaptigi söyleside Polat Özlüoglu, 2022 yilinda 7. Antalya Edebiyat Günleri “Yilin En Iyi Öykü Ödülü”ne, 2023 yilinda da “34. Haldun Taner Öykü Ödülü”ne deger görülen “Annem, Kovboylar ve Sarhos Atlar” adli kitabi üzerine keyifli, bir o kadar da samimi bir söylesi gerçeklestirdi.

Yazdigi öykülerin içerigine deginen Polat Özlüoglu, “Yazdiklarim, benim de canimi acitan hikayeler. Benim üzüldügüm, dertlendigim, sirtimda yük gibi tasidigim, vicdanimi sizlatan bazi olaylar var. Herkesin okuyabilecegi, bir solukta bitirebilecegi meseleler degil. Öykü yazmak çok keyifli. Bir üzüntüyü, kederi kelimelerle anlatabilmek beni mutlu ediyor. Insanlarinda bir sekilde bunlari okuyunca onlarla bag kuracagini düsünüp mutlu oluyorum” seklinde konustu.

Yasadigimiz çagda insanlarin kederlerini, sikintilarini unuttugunu ifade eden Polat Özlüoglu, edebiyatin bu unutulanlari yasanir kildigini söyledi.

Özlüoglu, “Bir sürü derdimiz, kederimiz var ama bir sekilde bunlari unutuyoruz. Çünkü hiz çaginda yasiyoruz. Birkaç gün konusuluyor, sosyal medyada birkaç begeniden sonra unutuluyor. Unutma çaginda yasiyoruz. Edebiyat, bu unutulanlari yasanir kaliyor. Ben bunun farkinda vardim. Kitap sayfalarinda o hikayeler bir sekilde insanlara ulastiginda, kaliciligini sagliyor. O yüzden de elimden gelen en iyi sekilde, dili de çok iyi kullanarak severek yaziyorum” diye konustu.

Meraklanmanin, hayal kurmanin ve iyi bir dinleyici olmanin yazarligin en güzel yanlarindan birkaçi olduguna dikkat çeken Polat Özlüoglu, “Ben, bu üçünü kendimde barindirmaya çalisiyorum. Çocuklarin ve kadinlarin agzindan hikayeler anlatmayi, onlarin yasadiklarini aktarmayi seviyorum. Çocukluk güzel zamanlardi. Çocuklukta kaybettigimiz en önemli seylerden biri hayal kurmakti. Yazarken bunun farkinda vardim. Yazarken çocuklugumu, kurdugum hayalleri hatirliyorum” dedi.

Yazarlik serüvenine de deginen Özlüoglu, “Ben yazmak istedim, yazar olmak gibi amacim yoktu. Yazi üretmenin verdigi keyfi seviyorum. Kitap okumayi ve yazmayi kaçis olarak görüyorum. Bir atölyeye katildim Izmir’de. Çok sevdigim bir hocayla çalistim. Orada öykü yazdigimi anladim” ifadelerini kullandi.

Söylesinin son bölümünde okurlarin sorularini yanitlayan yazar Polat Özlüoglu, “Annem, Kovboylar ve Sarhos Atlar” öykü kitabini da Nilüferli edebiyat tutkunlari için imzaladi.
Kaynak: İHA