Uyusturucu Madde Imal Ettikleri Iddia Edilen 12 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

Kayseri’de uyusturucu yapiminda kullanilan 2 ton kimyasal madde ele geçirilmesiyle alakali 30’ar yil hapisle cezalandirilmalari talep edilen ve içlerinde is adami Mustafa Eraslan’in da bulundugu 12 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Uyusturucu Madde Imal Ettikleri Iddia Edilen 12 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi
Kayseri Adalet Sarayi 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya 6. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuksuz sanik I.E. ve bazi sanik avukatlari katildi.

Mahkeme baskani, saniklardan I.K.’nin akil sagligi raporunun beklendigini belirterek, durusmayi ileri bir tarihe erteledi.

Olay

Edinilen bilgiye göre, Kayseri’de polis ekipleri, kimyasal maddelerden sentetik uyusturucu üretip piyasaya sürenlere yönelik 15 Mart 2021’de kent merkezi ve Bünyan ilçesinde 2 depoya es zamanli operasyon düzenledi.

Çalismalarda; depolarda sentetik uyusturucu imalatinda kullanilan yaklasik 2 ton kimyasal madde ile çok sayida laboratuvar malzemesi ve 2 terazi ele geçirildi. Mustafa Eraslan’in da bulundugu dosyada E.T, M.Ö, D.E, I.K, I.E, K.S, M.G, R.Ç, R.D. ve S.A. gözaltina alindi. Olaya karistigi tespit edilen H.A. hakkinda ise yakalama karari çikarilmisti.
Kaynak: İHA