Uludag Ekonomi Zirvesi Için 'BTSO Business School' Önerisi

Uludag Ekonomi Zirvesi’nin, son yillarda Sapanca’da yapilmasinin Bursa’ya haksizlik oldugunu söyleyen Bursa AFSIAD Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ilker Duran, önümüzdeki yildan itibaren zirvenin tekrar Bursa’ya dönmesi yönünde çagrida bulundu.

Uludag Ekonomi Zirvesi Için 'BTSO Business School' Önerisi
Ekonomi alaninda pek çok kurum, kurulus, uzman isim ve yetkilileri bir araya getiren Uludag Ekonomi Zirvesi, bu yil 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasinda Sakarya’nin Sapanca ilçesinde yapiliyor. Adini Uludag’dan alan zirvenin son yillarda Sapanca’da yapilmasinin Bursa için prestij kaybi oldugunu ifade eden Bursa Afyonkarahisarli Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (Bursa AFSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Dr. Ilker Duran, konuyla ilgili olarak açiklamalarda bulundu. Duran, “Uludag Ekonomi Zirvesi adini Bursa’mizin Uludag’indan aliyor ama Sakarya Sapanca’da yapiliyor. Zirve neden asil ait oldugu yer Uludag’da yapilmiyor?” sorusunu yöneltti.

Son 3 yildir Sapanca’da yapilan Uludag Ekonomi Zirvesi’nin, ait oldugu adrese geri dönmesi gerektigini belirten Bursa AFSIAD Baskani Ilker Duran, “Is dünyasinin dikkatle takip ettigi, ekonomi alanindaki taraflari bir araya getiren Uludag Ekonomi Zirvesi basladigi 2012’den 2019 yilina kadar adini tasidigi Uludag’da yapildi. Daha sonra tüm dünyayi etkisi altina alan pandemi süreci nedeniyle 2020’de ertelenen zirve, 2021 yilinda ise kasim ve mart aylarinda online olarak gerçeklestirilmisti. Sonrasinda tasidigi ‘Uludag’ ismine ragmen zirve, alinan kararla 2022 yilindan itibaren Sakarya’nin Sapanca ilçesinde yapilmaya baslandi. Bu yil da Uludag Ekonomi Zirvesi yine ekonomi dünyasini Sapanca’da bulusturuyor. Bizler, Bursa is dünyasi olarak bu tezatligin düzeltilmesini istiyoruz. Herhangi bir somut gerekçe gösterilmeden Bursa’dan koparilan bu büyük bulusma, tekrar ait oldugu sehre dönmeli. Önümüzdeki yil Uludag Ekonomi Zirvesi’nin, yine Uludag’da gerçeklestirilmesi adina Bursa AFSIAD olarak, düzenleme komitesine çagrida bulunuyoruz. Zirve için; Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin Uludag’daki tarihi Kirazliyayla Sanatoryum binasini restore ederek sehre kazandirdigi “Bursa Business School” adres olarak degerlendirilebilir. Türkiye’deki tüm oda ve borsalarin üst düzey egitimlerinin verildigi, önemli toplanti ve egitimlere ev sahipligi yapan Business School, Uludag Ekonomi Zirvesi’ne layikiyla ev sahipligi yapacaktir. Bu konuda tüm Bursa’yi, zirveyi organize eden taraflara çagrida bulunmaya davet ediyorum. Uludag Ekonomi Zirvesi ait oldugu sehre geri dönmelidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA