Tokat'ta Minik Yürekleriyle Yazar Oldular

Tokat’ta ilkokul ögrencileri, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsaminda yazdiklari öykü ve masallarla Türkiye’de bir ilke imza atti. Okulda düzenlenen Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarismasi’na katilan ögrencilerin eserleri, finale kalarak kitaba dönüstürüldü.

Tokat'ta Minik Yürekleriyle Yazar Oldular
Tokat’tin Artova ilçesinde Gazipasa Ilkokulu ögrencileri, "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsaminda yazdiklari öykü ve masallarla Türkiye’de bir ilke imza atti. Okulda düzenlenen Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarismasi’na katilan ögrencilerin eserleri, finale kalarak kitaba dönüstürüldü. Gazipasa Ilkokulu Okul Müdürü Göksel Taslioglu’nun öncülügünde ve Ilçe Kaymakami Erkan Atam’in destegiyle gerçeklesen proje, ilkokul ögrencilerinin edebi yeteneklerini ortaya çikarmayi hedefledi. Finale kalan 6 hikâye, özenle derlenerek "Minik Kalplerden Öykü ve Masallar" adiyla basilan bir kitap haline getirildi.

400 adet basilan bu kitap, Milli Egitim Bakanligi tarafindan da destekleniyor. Ögrencilerin küçük yasta yazarlik deneyimi kazanmalari ve eserlerinin basilmasi, gelecekte ünlü yazarlar olma hayallerini besliyor. Projenin basariyla tamamlanmasiyla birlikte, Artova Gazipasa Ilkokulu ögrencileri Türkiye’de ilk kez ilkokul düzeyinde kitap yazma ve yayinlama basarisina imza atmis oldu. Bu proje, ögrencilere yaraticilik ve yazma becerilerini gelistirme firsati sunarken dil ve kültür zenginliginin korunmasina da katki sagliyor.

“Sadece Artova’da degil Türkiye’de okunmasi gerekiyor dedik”

Proje hakkin da bilgiler veren Artova Kaymakami Erkan Atam; “Gazipasa Ilkokulu ögrencilerimiz Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma yarismasi düzenlemisti. Bu yarisma sonucunda ögrencilerimizin de gerçekten yetenekli oldugunu da görmüs olduk. Bu hikayelerin sadece Artova’da degil tüm Türkiye’de okunmasi gerektigini düsündük. Bizler de ögrencilerimize destek olarak bu öykü ve hikayeleri kitaplastirarak kamu kuruluslarina ve kütüphanemize dagittik” dedi.

“Çocuklarimiz projenin ruhunu kavramis”

Projenin dil bilincinin gelismesi açisindan önem arz ettigini belirten Tokat Milli Egitim Müdürü Hüseyin Kir ise “Küçük çocuklarimizin projenin ruhunu kavramalari ve bu çerçevede de metinler hazirlamalari dil bilincinin gelismesi açisindan çok önemlidir. Ayrica bu yapilan çalismanin okul müdürünün gayretleri, ilçe milli egitim müdürümüzün organizesi ve ilçe kaymakamimizin da projeye sahip çikmasiyla kitaplasmasi da çok güzel bir ürünün ortaya çikmasina vesile olmus” diye konustu.

“Minik yürekleriyle yazilar yazan yazarlarimiz var”

Kitap hakkinda bilgiler veren Artova Gazipasa Ilkokulu Müdürü ve kitabin editörü Göksel Taslioglu, “Dilimizin zenginlikleri projesi kapsaminda ögrencilerimizle bir yarisma düzenledik. Bu yarisma sonucunda güzel yazilarini ölümsüzlestirmek istedik ve bugüne geldik. Artik onlarin kitaplari var. Minik yürekleriyle kocaman yazilar yazan yazarlarimiz var” dedi.

Kitabin yazari ilkokul ögrencileri ise büyüdüklerinde ünlü bir yazar olma hayali kurduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA