Sariyer'de Ögretmenin Darp Edilmesiyle Ilgili Yeni Gelisme Açiklamasi Veli, Baska Ögretmeni Darp Etmis

Sariyer’de bir okulda ögretmen, ögrencinin babasi tarafindan okulda siddete ugramis, olay sonrasi Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan veli Ali Ç., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti. Ögretmenin darp edilmesiyle ile ilgili Veli’nin ögrencinin yanlis yönlendirmesi nedeniyle olayla ilgisi olmayan baska bir ögretmeni darp ettigi ögrenildi.

Sariyer’de bulunan Prof. Ali Kemal Yigitoglu Ortaokulu’nda meydana gelen olayda iddiaya göre okulda görevli olan ögretmen Necla Ö. akran zorbaligi yapan bir ögrencisini uyarmis. Uyari üzerine ögrencinin "Bana nasil davranacaginizi ögreneceksiniz" diyerek ögretmeni tehdit ettigi ögretmenin ise, "Evladim ben senin ögretmeninim. Bu nasil bir üslup?" diyerek uyardigi ileri sürülmüstü. Ögretmen Necla Ö., daha sonra ögrencinin babasi Ali Ç.’yi okula çagirdi. Daha önce de okul ögretmenleri ve yöneticileri ile de tartisarak sorun çikardigi ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördügü ögretmen Nazli Ö.’yü yumruk atarak yaraladi. Ögretmen aldigi darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldirilirken is göremezlik raporu verildigi ögrenildi.

‘Baska ögretmene yumruk atmis’

Ögrencisi ile birlikte okula gelen Veli Ali Ç., koridorda darp ettigi ögretmenin ögrencisini uyaran ögretmen olmadigi ve ögrencinin yanlis bilgilendirmesi nedeniyle olayla ilgisi olmayan baska bir ögretmenin darp ettigi ileri sürüldü.

Öte yandan ögrencinin daha önce de disiplinsiz davranislar sergiledigi ve akran zorbaligi nedeniyle birden fazla okul degistirdigi, Veli Ali Ç.’nin ise daha önceden ‘hirsizlik’, ‘kasten yaralama’ ve ‘kötü muamele’ gibi 3 farkli suçtan sabika kaydinin oldugu ögrenildi.

Adalet Bakani paylasti

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda, Istanbul’un Sariyer ilçesinde bulunan Prof. Dr. Ali Kemal Yigitoglu Ortaokulu’nda ögretmeni darp eden velinin tutuklanarak cezaevine gönderildigini aktardi. Tunç mesajinda sunlari paylasti:

"Evlatlarimizi gelecege hazirlayan, bilgili ve ahlakli bireyler yetistirmek ugruna kutsal bir görevi yerine getiren ögretmenlerimize yönelik siddet eylemi asla kabul edilemez. Hepimizi üzen olayin hemen ardindan Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda gözaltina alinan süpheli, Istanbul Sulh Ceza Hakimligince tutuklanmistir."
Kaynak: İHA