OMÜ'de Yapay Zeka, Dijitallesme Ve Veri Alanlarinda 6 Yeni Program Açilacak

Ondokuz Mayis Üniversitesinde (OMÜ) 2 lisans ile 4 ön lisans programi açilacak.

OMÜ'de Yapay Zeka, Dijitallesme Ve Veri Alanlarinda 6 Yeni Program Açilacak
Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zekâ, dijitallesme ve büyük veri alanlarindaki yeni program ve bölümler ile bunlarin hangi üniversitelerde olacagini açikladi.

Istanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen programa Ondokuz Mayis Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da katildi.

Toplantida OMÜ’de; Yazilim Gelistirme, Bilgi Güvenligi Teknolojisi lisans ve Ön-yüz Yazilim Gelistirme, Arka-Yüz Yazilim Gelistirme, Oyun Gelistirme ve Programlama, Insansiz Araç Teknikerligi ön lisans programlarinin açilmasi yönündeki karar Yüksekögretim Kurulu Baskani Erol Özvar tarafindan açiklandi. “Bilisim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu" kurulacak üniversiteler arasinda OMÜ de yer aldi.

21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açilacagini ve bu programlarin bu yil ÖSYM kilavuzuna dahil edilecegini belirten Özvar, “Yeni programlar, Yüksekögretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdami önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. Istihdam odakli programlari devreye sokarken islevini kaybeden programlari sistem disina çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki egilim daha da güçlenecektir" dedi.

Kaynak: İHA